FőoldalÜzletA táblagépeket is védi ezentúl Symantec
2011. október 19., szerda ::

A táblagépeket is védi ezentúl Symantec

A Symantec bejelentette a Symantec Data Loss Prevention-t, az első olyan átfogó adatvesztés elleni szolgáltatást (DLP), amelyet speciálisan a táblagépeken tárolt érzékeny információk védelmére és ellenőrzésére fejlesztettek ki. A Symantec új, táblagépekre kiterjesztett védelme először iPad-en lesz elérhető, és elsődleges célja, hogy megoldja az egyik legsürgetőbb problémát, amivel a biztonsági szervezeteknek szembesülniük kell, hogy védelmet biztosítson ennek a rendkívül népszerű új vállalati végpontnak. A megoldás további célja, hogy védje a szervezetek bizalmas adatait, miközben fenntartja a felhasználói produktivitást

Twitteljen: A Symantec DLP megoldása táblagépek számára.
A Symantec legújabb, biztonsági kutatásából kiderült, hogy a szervezeteknek új biztonsági kihívásokkal kell megküzdeniük a táblagépek vállalati használatának elterjedése következtében. A megkérdezettek 47 százaléka szerint a mobil számítástechnika megnehezíti az online biztonság fenntartását, 45 százalék számára pedig az IT konzumerizáció ad okot az aggodalomra. Utóbbi kategóriába tartoznak azok az új technológiák, amelyek átívelnek a fogyasztókon át az üzleti piacra, ezáltal pedig a táblaképeket téve meg az aggodalom fő forrásának a laptopok helyett.

"A táblagépek népszerűségének növekedésével párhuzamosan a felhasználóknak egyre nagyobb gondot okoz az információvédelem kiterjesztése ezekre az új fogyasztói eszközökre, főleg, hogy a használatuk egyre inkább kiterjed a vállalati hálózatokra is. A Symantec táblagépek számára kifejlesztett adatvesztés elleni védelme lehetővé teszi az informatikai szakértők számára, hogy jobban támogathassák az új technológiák befogadását a vállalati struktúrába, miközben fenntartsák az erős védelmet az érzékeny információk biztonsága érdekében." - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

A táblagépekre kifejlesztett Symantec Data Loss Prevention biztosítja a felhasználóknak, hogy igényeik szerint használják a táblagépeket, miközben követhetik és ellenőrizhetik a bizalmas adatok áramlását ezekről az eszközökről. A szolgáltatást úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a szervezeteknek, hogy iPaden keresztül támogassák a személyes és üzleti célú használatot egyidejűleg, különböző vállalati és személyes e-maileken, weben, kommunikáción és közös alkalmazásokon. A védelem kiterjed az eszközre, valamint a rajta tárolt információkra is függetlenül attól, hogy a felhasználó 3G-n, vagy Wi-Fi-n keresztül csatlakozik. A támogatás az androidos táblagépek operációs rendszereire a tervek szerint jövő év elejétől lesz elérhető.

A "Symantec Data Loss Prevention for Tablet" a legújabb kiegészítése a Symantec DLP és a Mobil Menedzsment megoldásoknak. A termék célja, hogy a jelenlegi Symantec DLP felhasználók hatékonyabban kihasználhassák a már meglévő befektetésüket azáltal, hogy jobban kiaknázzák ugyanazokat a irányelveket és menedzsment infrastruktúrát. A Symantec ezenfelül teljeskörű titkosítási megoldásokat is kínál, a teljes merevlemez titkosítástól és cserélhető tárolóktól, az e-mail és szerver megoldásokig. Ezek közé tartozik a nemrég bejelentett Symantec PGP Viewer iOS.
A Viewer lehetővé teszi a Symantec PGP Universal Server-t használó vállalatok alkalmazottainak, hogy hozzáférjenek a titkosított üzenetekhez a saját preferált Apple iOS eszközökön, beleértve az iPad-et és az iPhone-t is. Például a vezetői csapat megkaphatja, illetve megtekintheti az értékesítési jelentések titkosított másolatait anélkül, hogy a jelentés privát jellege, vagy biztonsága sérülne.

Elérhetőség és árak
A Symantec Data Loss Prevention for Tablet várhatóan 2012 első felében lesz elérhető az iPad-ek számára. A terméket táblagépenként lehet megvásárolni. Az androidos táblagépek operációs rendszereinek támogatása a tervek szerint ezután lesz elérhető. A Symantec PGP Viewer iOS egy Apple iOS alkalmazás, amely jelenleg letölthető az Apple App Store-ban.

A Symantec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény