FőoldalÜzletGábor Dénes és a holográfia előtt tiszteleg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
2011. szeptember 16., péntek ::

Gábor Dénes és a holográfia előtt tiszteleg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

"Az ember feltalálói képessége tette az emberi társadalmat azzá, ami" - írja Gábor Dénes Találjuk fel a jövőt! című könyvében. Ezen gondolat előtt is tiszteleg 2011. szeptember 23-án nyíló új kiállításával a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A holográfia hajnala és horizontja című tárlatot Gábor Dénes Nobel-díjjal történő elismerésének 40. évfordulója alkalmából hívta életre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a feltaláló szellemi örökségét gondozó NOVOFER Alapítvány. A rendezvény bemutatja Gábor Dénes életútját és munkásságát, széleskörűen ismerteti a holográfia elvét és a technológia jelenlegi felhasználását, valamint az ezzel kapcsolatos kutatási területeket, például a 3D-s televíziót és a holografikus méréstechnikát.

Az érdeklődők illusztrált információs tablókon keresztül kaphatnak képet a legnagyobb tudományos elismeréssel jutalmazott technológia működéséről, a tárlókban pedig Gábor Dénes szabadalmait, munkásságával kapcsolatos könyveket tekinthetnek meg. A tárlatot filmvetítés, valamint kiállított hologramok is színesítik. Ez utóbbiak között látható lesz az a magyar királyi koronáról készült térbeli hologram is, amelyet a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum őriz.

A rendezvény 2011. szeptember 23-a és október 13-a között minden hétköznap, délelőtt 10 órától 18 óráig ingyenesen látogatható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferencia termében (1054, Budapest, Garibaldi utca 2).

A tárlat az első napon, a Kutatók Éjszakája program részeként 21 óráig tart nyitva. Ezen a napon a szervezők 18, 19, és 20 órakor induló szakmai vezetéssel is várják a látogatókat.

További érdekességekért és információkért kérjük, látogassa meg a rendezvény blogját, valamint Facebook oldalát.

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény