FőoldalÜzletAz eddigi legnagyobb vasúti infrastruktúra-megrendelés a Siemensnek
2011. augusztus 22., hétfő ::

Az eddigi legnagyobb vasúti infrastruktúra-megrendelés a Siemensnek

Jelzéstechnika a koppenhágai városivasút-hálózatnak. A dán vasúti infrastruktúra-üzemeltető Banedanmark a Siemenst bízta meg a koppenhágai városivasút-hálózat teljes jelzéstechnikájának modernizálásával

A megrendelés értéke 252 millió euró - a legnagyobb, melyet a Siemens a vasúti automatizálás területén valaha kapott. Tárgya a Trainguard MT vonatbefolyásoló rendszer, Sicas típusú biztosító berendezések és váltómeghajtások szállítása és telepítése, valamint egy komplett új irányító központ megépítése. Az új jelzéstechnika kiépítésének első hat lépcsőjét 2014 végén kell üzembe állítani. A szerződés 25 évre szóló karbantartásra is kiterjed.
Koppenhágában először a városivasút-forgalom részben automatizált üzemét kell megvalósítani. Ennek köszönhetően a szerelvények jelenleg 120 másodperces követési ütemét 90 másodpercre lehet leszorítani. A helyenként 50 éves jelzéstechnika kiváltása hálózat kapacitásának és megbízhatóságának lényeges növelését fogja eredményezni. Ezáltal a városi vasút vonzóbb lesz a munkába járó ingázóknak, és lecsökken az egyéni járművekkel közlekedők száma. A modern rendszerek révén az energiafogyasztás is csökken, és a város közelebb kerül becsvágyó klimatikus céljához, a CO2-mentesség 2025-ig való megteremtéséhez. A szerződés opciót is tartalmaz a teljesen automatizált, vezető nélküli vasútüzem későbbi bevezetésére.
A koppenhágai S-Bahn-hálózat modernizálása a dán vasúti jelzéstechnika 2020-ig elérendő komplett megújításának kormányprogramjába tartozik. A Folketinget, a dán parlament által kitűzött végső cél az ország teljes vasútüzeme kapacitásának és megbízhatóságának növelése, illetve a kötöttpályás közlekedés teljesítőképességének megduplázása 2030-ig. Ez Európában az eddigi legnagyobb ilyenfajta modernizációs projekt, melyhez összesen 3,2 milliárd euró áll rendelkezésre. A fővárosi vasúthálózat új jelzéstechnikája fontos mérföldkő lesz ezen az úton.
A 170 km-es, két sínpáras koppenhágai városivasút-hálózatot rádiótechnikai alapú, automatizált vonatvezérlő rendszerrel szerelik fel. A jelenleg meglévő 135 szerelvényt és a hét S-Bahn-vonal pályáit fokozatosan modernizálja a Siemens Mobility. Ez 2018-ig hat lépcsőben történik meg.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény