FőoldalÜzletSzolnokon és Debrecenben hódít a NetLock CityPass közösségi kártyarendszere
2011. július 25., hétfő ::

Szolnokon és Debrecenben hódít a NetLock CityPass közösségi kártyarendszere

A NetLock Kft egy többszereplős konzorcium vezetőjeként fejlesztette ki a CityPass közösségi kártyarendszert, melynek próbaüzeme már két hazai nagyvárosban is sikeresen zajlik. A közösségi kártyarendszer alkalmazását elsőként a Debreceni Egyetem kezdte meg 2000 hallgató, illetve dolgozó közreműködésével. Szolnokon pedig a Magyar Telekom T-City programja keretében indult el a kártyarendszer próbaüzeme T-City Szolnok Városkártya néven, amely során 1000 darab kártya kerül kiosztásra a résztvevő szolnoki polgárok között

A tesztüzemek célja olyan felhasználói visszajelzések és üzemeltetési tapasztalatok összegyűjtése, amelyek elősegítik a rendszer továbbfejlesztését, a kapcsolódó szolgáltatások és elfogadói hálózat kiterjesztését.

A széles portfolióval rendelkező CityPass rendszert Szolnokon a közösségi közlekedésben lehet alkalmazni, a hűségpont-gyűjtő szolgáltatás pedig kedvezményekhez juttatja a kártyabirtokosokat. Debrecenben személyazonosításhoz, gépjármű-beléptetéshez, valamint étkezési- és könyvtári szolgáltatások igénybevételére lehet használni a kártyát. A CityPass szolgáltatásokat egy chipkártya segítségével vehetik igénybe a résztvevők. Az intelligens, nagybiztonságú kártya korszerűsíti a hétköznapi közösségi szolgáltatások nyújtását és igénybevételét az elektronikus felhasználási módok bevezetésével. A párhuzamosan folyó két próbaüzem a közösségi kártyarendszer különböző szolgáltatásait teszi elérhetővé a kártyatulajdonosok számára.

A T-City Szolnok Városkártya szolgáltatásai

A városkártyával a Jászkun Volán Zrt. helyi járataira elektronikus jegyek és bérletek válthatók hagyományos módon a pénztárakban, valamint a közeljövőben internetes és mobiltelefonos vásárlással. A kártya érvényesítése és ellenőrzése egyaránt korszerű elektronikus készülékkel történik. Az intelligens eszköz nyilvántartja az igénybe vett utazások adatait, fontos információkat adva ezzel a fizetett és ingyenes utazások mennyiségéről, eloszlásáról a fenntartó városok és a közlekedési vállalatok számára. A részletes adatok segítségével a közlekedési vállalatok sokkal pontosabban tervezhetik meg menetrendjüket, oszthatják be járataikat és személyzetüket, úgy növelve ezáltal az utaskiszolgálás színvonalát, hogy közben költségeik csökkennek.

A kártyabirtokosok emellett a szerződött partnereknél hűségpontokat gyűjthetnek. A felhasználók a rendszer által nyilvántartott, kártyájukhoz rendelt hűségpontjaik terhére kedvezményeket vehetnek igénybe szórakozás, vásárlás, sportolás vagy kulturális programok alkalmával. A kártyával, egy folyamatosan bővülő gyűjtő- és elfogadói hálózatban tehetnek szert kedvezményekre a résztvevők. Továbbá a T-City Szolnok Városkártya felmutatásával a résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak a Magyar Kedvezményhálózattal szerződött, országosan mintegy 1200, Szolnokon várhatóan 50 kedvezményadó partnernél is (kivéve Vodafone MKH csomag).

A Debreceni Egyetemi Kártya szolgáltatásai
Valamennyi Debreceni Egyetemi Kártyához (DEKa kártya) tartozik egy úgynevezett PontTárca, két folyószámlával. A Pont Folyószámlára készpénzt lehet feltölteni, ami a folyószámlán 1:1 arányban, pont formájában kerül jóváírásra. Az Utalvány Folyószámlát pedig étkezési utalvánnyal lehet feltölteni, így a papír formátumú utalványok nélkül, kizárólag a kártya segítségével is lehet utalvánnyal fizetni az elfogadóhelyeken.

A személyazonosítás révén a DEKa kártya lehetővé teszi tulajdonosának, hogy belépjen a Debreceni Egyetem épületeibe, rendezvényeire vagy a Botanikus Kertbe. Emellett azon kártyabirtokosoknak, akik a rendelkeznek gépjármű-belépési jogosultsággal a Campus parkolókba, a kártya segítségével tudnak behajtani az egyetem területére. A próbaüzemben résztvevők emellett az egyetem területén kijelölt vendéglátóegységekben a kártya segítségével is vásárolhatnak, valamint a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában lehetőség nyílik jegyzetnyomtatási és fénymásolási szolgáltatások igénybevételére. A DEKa kártyán található vonalkódot olvasójegyként is lehet használni.

"A világszerte elfogadott szabványokon alapuló, azokat különleges kriptográfiai eljárásokkal kiegészítő CityPass a világ egyik legbiztonságosabb kártyarendszere, mely nemzetközi szinten is komoly érdeklődésre számíthat. Bízunk benne, hogy a próbaüzemek kedvező tapasztalatokkal zárulnak, és a CityPass rendszer még szélesebb szolgáltatási portfólióval, további városok lakosai számára is hamarosan elérhetővé válik" - mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője.

A közösségi kártya szolgáltatásairól bővebb információ a http://www.citypass.hu/ oldalon található. A CityPass rendszert és annak szolgáltatásait a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ és a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával fejlesztette ki a NetLock Kft. egy több szereplős konzorcium vezetőjeként, a Szent István Egyetem és az InfoStlye Kft. közreműködésével. A Netlock Kft. egyúttal a rendszer üzemeltetője és a kártyák kibocsátója is. A T-City Szolnok Városkártya rendszer próbaüzeme a Magyar Telekom Nyrt., Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jászkun Volán Zrt. közreműködésével indult el. A debreceni bevezetésben pedig a NetLock Kft. a Debreceni Egyetemmel működött együtt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény