FőoldalÜzletIPC a megbízhatóság és a versenyképesség növeléséért
2011. július 21., csütörtök ::

IPC a megbízhatóság és a versenyképesség növeléséért

A Microsolder Kft, az IPC disztribútora Magyarországon, meghívja Önt és munkatársait egy kellemes és informatív budapesti szemináriumra, amelyet Lars Wallin, az IPC európai képviselője tart. A szemináriumot az elektronikai termékek előállításában tevékenykedő munkatársak ezrei látogatták és értékelték igen magasra Európa szerte. Az előadás elmagyarázza miként fejlesztették ki az IPC szabványokat, és végig vezeti a résztvevőket a teljes előállítási láncolaton, bemutatva hogyan csökkenthetők a javítási költségek, és miként javítható a minőség a termelés minden fázisában az odavágó IPC szabványok alkalmazásával

Az IPC az elektronikai ipar vállalatainak globális, nemzetközi egyesülete, amely folyamatosan fejleszti és publikálja az egész világon a legszélesebb körben alkalmazott, az elektronikai termeléshez (áramköri lapok gyártása, szerelése, forrasztása) kapcsolódó szabványokat.
Az EU RoHS direktíváinak bevezetésével az elektronikai termelés teljes előállítási láncolata, a CAD tervezéstől a nyomtatott huzalozású áramköri lapok előállításán át az áramköri szerelésig sok tekintetben változott. A szeminárium IPC szabványok és tréningek formájában javaslatokkal szolgál a szerelt ólommentes áramköri egységek megbízhatóságának javítására, egyúttal megmutatja azokat a gazdasági következményeket, amelyeket a minőség és a kihozatal romlása okoz.
A szeminárium érdekes és hasznos információkat nyújt mindenkinek, aki az elektronikai termelésben tevékenykedik, áramköri lap tervezőknek, gyártóknak és összeszerelőknek, termelési vezetőknek és technikusoknak, beszerzőknek, minőségbiztosítási és folyamatmérnököknek, termelési, minőségbiztosítási és műszaki vezetőknek, stb.
A szeminárium angolul, a Microsolder Kft szakembereinek szakszerű magyar tolmácsolásával kerül megrendezésre.

IDŐPONT: 2011. szeptember 13.
HELYSZÍN: Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.
Ingyenes parkolási lehetőség az 56-osok terén, 200 m-re a szállodától.

NAPIREND
08.45-09.15 Regisztráció és kávézás
09.15-09.30 Bevezető Regős Péter - Microsolder Kft
09.30-10.00 L. Wallin - IPC európai képv. - Az IPC bemutatása
- Milyen típusú minőségi és megbízhatósági problémákkal találkozunk az áramköri lapok gyártása során szerződött (EMS) és saját termékeket gyártó (OEM) üzemekben?
- Hogyan kerül egy IPC szabvány kifejlesztésre, miért előnyös IPC szabványokat alkalmazni a teljes előállítási láncolatban?
10.00-10.30 L. Wallin - IPC szabványok és tréningek az elektronikai tervezők és a CAD világában. A résztvevők lépésről lépésre végigkövethetik az áramköri lap megszületését.
- IPC-2220 sorozat és IPC-7351B valamint a tervezésre vonatkozó egyéb szabványok megbeszélése.
10.30-10.45 Kávészünet
10.45-12.30 L. Wallin - IPC szabványok és tréningek az áramköri lemezek alapanyagaihoz és gyártásához. A résztvevők lépésről lépésre végigkövethetik hogyan készül egy 2 rétegű és egy négyrétegű panel.
- Megbeszélésre kerül az IPC-4101C, 6012C, 600H, 840E, 455X és J-STD-003B szabvány.
12.30-13.30 Ebéd
13.30-15.00 L. Wallin - IPC szabványok és tréningek az áramköri lapok szerelési és forrasztási anyagainak vonatkozásában (paszta, stencil és folyasztószer). A résztvevők lépésről lépésre végigkövethetik hogyan készül egy szerelt áramköri lap.
- Megbeszélésre kerül a J-STD-001E, IPC-610E és számos más szabvány.
15.00-15.15 Kávészünet
15.15-15.45 L. Wallin - IPC szabványok és tréningek a csupasz és szerelt áramköri lapok újramunkálási (rework) és javítási (repair) folyamataiban.
- Az IPC-7711/21B megbeszélése.
15.45-16.00 Kérdések és összefoglalás

A Szeminárium díja: 80 EUR vagy 22.000 Ft résztvevőnként, ami magában foglalja a nyomtatott anyagot és az ebédet is.
Az ár 25% ÁFA nélkül értendő.
(A Microsolder Kft átvállalja a vendéglátás után fizetendő költségvetési kötelezettségeket.)

JELENTKEZÉS

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , fax: (+36-1) 206-1012
Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 9.
A helyek száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb küldje el jelentkezését!

Tisztelettel és üdvözlettel:
IPC európai képviselője/Microsolder Kft
Lars Wallin és Regős Péter

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény