FőoldalÜzletAz elsők között csatlakozott a Puli űrvállalkozás támogatóihoz az S&T Consulting Hungary
2011. július 13., szerda ::

Az elsők között csatlakozott a Puli űrvállalkozás támogatóihoz az S&T Consulting Hungary

30 millió forintot meghaladó támogatásról írt alá szerződést a magyar GLXP csapat. A Puli űrcsapata 2011. június 30-án arany fokozatú támogatói szerződést írt alá az S&T Consulting Hungary Kft.-vel, amely az egyetlen termékfüggetlen, nemzetközi vállalat az IT rendszerintegráció, tanácsadás és outsourcing területén. Az arany fokozat a Puli Csapat esetében 30 millió forintot meghaladó értékű támogatást jelent, amelyet az S&T különböző szolgáltatások formájában bocsát a csapat rendelkezésére az elkövetkezendő 3 évben

Mint hivatalos Google Lunar X PRIZE (GLXP) űrcsapat, a Puli, elsődleges célja továbbra is a GLXP kihívásának teljesítése, azaz 2014-ig egy robot eljuttatása a Holdra. Ez a feladat jelentős műszaki és anyagi kihívás, amely ugyanakkor óriási jelentőséggel bír gazdaságilag és kultúrtörténetileg egyaránt. A vállalkozás arany fokozatú szponzora, az S&T Consulting Hungary Kft., - elsősorban mérnöki tervező szoftver (CAD/CAM) licencekkel, illetve a szoftverek oktatásával támogatja a csapat mérnökeit, továbbá saját üzleti köreibe kívánja bevezetni a kísérleti vállalkozást.
"Nagyon örülünk, hogy magyar csapat is részt vesz ebben az izgalmas megmérettetésben. Az S&T elkötelezett az innovációval kapcsolatban, ezért természetes lépés volt részünkről a Puli Csapat támogatása. A PTC 2011 júniusában kezdte el szállítani új generációs CAD/CAM/CAE rendszerét, a Creo-t, ami a Pro/ENGINEER a CoCreate és a ProductView termékek közös örököse, kiegészítve több, új, áttörést jelentő technológiával. A projekt során rengeteg ötletet, terv változatot kell kipróbálni ahhoz, hogy az optimális megoldás kialakuljon. A parametrikus és direkt modellezés legjobb elemeinek ötvözésével a Creo segít a kreatív energiák felszabadításában. Mindezek miatt úgy gondoljuk, hogy a Puli Csapat a lehető legjobb nagykövete lesz az általunk képviselt Creo-nak" - mondta Kelemen Kálmán az S&T ügyvezetője.
"Az S&T támogatásának számunkra két szempontból is óriási jelentősége van. Egyrészt, a felajánlott mérnöki szoftverek elengedhetetlenek a tervezési feladatok végrehajtásában, másrészt pedig a felajánlott több tízmillió forint értékű támogatással tovább nő a csapat és vállalásának hitele a jövőben befektetni kívánó haladó szellemű vállalkozások körében" - mondta el Pacher Tibor nemzetközi hírű fizikus, a Puli Csapat alapítója és vezetője.
A Puli, mialatt a Holdra küldendő eszközét fejleszti, és a projekthez partnereket és további támogatókat keres, nagyon fontos ismeretterjesztő és művészeti tevékenységet is végez: előadásokon és rendezvényeken keresztül igyekszik felhívni a figyelmet a tudományos és mérnöki pályák jelentőségére, szépségére, és kihívásaira.

A Puli Hold-misszióját és ismeretterjesztéssel kapcsolatos elképzeléseit bárki támogathatja a legkisebb, ezer forintos felajánlással a Kis Lépés Klub tagságával, komolyabb felajánlással pedig a Puli Indítóállás közösség tagjaként, vagy egyéb szponzoráció formájában.
A Puli csapat - amely küldetését egy, a magyarságot összefogó projektté kívánja tenni - háláját fejezi ki minden egyéni támogatójának és mindazon cégeknek, akik lehetővé tették a nevezést:
Lunir Kft., Tallér Nyomdaipari Kft., EzIT, Galaktika, Kecskeméti Planetárium, Kezünkben a jövőnk!, Szonda Ipsos, Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, a Puli Indítóállás Közössége, Kis Lépés Klub, S&T Consulting Hungary

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény