FőoldalÜzletA ZTE is Magyarországra jönne
2011. június 29., szerda ::

A ZTE is Magyarországra jönne

A kínai ZTE Corp. riválisához, a Huaweihez hasonló nagyszabású terveket fontolgat Magyarországgal kapcsolatban. Az elképzelések szerint az első körben idetelepítenék a távol-keleti társaság okostelefonjainak európai szintű szervizét, nálunk épülne ki a készülékek ugyancsak európai logisztikai bázisa

A Magyarországon eladott ZTE okostelefonok szervizével kapcsolatban a napokban írtak alá megállapodást az E-Care Solutions Kft.-vel. A debreceni vállalkozás a DBH kockázatitőke-csoport egyik érdekeltsége, 2004 óta végez szerviz- és tesztszolgáltatásokat a magyarországi intelligens mobileszközök piacán. Felmérések szerint, jelenleg megközelítőleg 2 millió okostelefon van forgalomban Magyarországon.

A ZTE Corp. 2007 óta forgalmaz a magyarországi piacon mobilhálózati eszközöket, adatkártyákat, illetve sajátmárkás mobiltelefonokat. Eddigi legnagyobb itteni megbízását tavaly kapta a Telenor Magyarországtól. A hazai szolgáltató a múlt év nyarán a kínai céget bízta meg magyarországi mobilhálózatának teljes újjáépítésével. Erre mintegy 200 millió euró (58 milliárd forint) értékű keretszerződést kötött. A hálózat alkalmas lesz az új generációs (LTE) széles sávú technológiára is. A szerződésben az operátor a távol-keleti cégre bízza a hálózat üzemeltetését is. A projekt első szakasza, a hálózat elemeinek a cseréje, két éven belül lezajlik.

A ZTE szerint a későbbiekben akár magyarországi gyártás is szóba jöhet. Az ezzel kapcsolatos vizsgálódások, a különféle helyszínek és üzleti partnerek felkutatása egy éve indult, konkrét döntés azonban egyelőre egyik ügyben sem született.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény