FőoldalÜzletVillamos meghajtású járművek - ez a témája több brnói szakvásárnak 2011-ben
2011. június 15., szerda ::

Villamos meghajtású járművek - ez a témája több brnói szakvásárnak 2011-ben

A közlekedési eszközök hajtására egyre szélesebb körben alkalmazzák a villamos áramot, a 2011-es év pedig több lehetőséget is kínál a Brnói Vásárváros látogatóinak arra, hogy megismerkedjenek a villamos hajtású közlekedési eszközökkel

Március végén, április elején az AMPER szakvásáron állítottak ki villamos autókat, sőt ezekkel próbautat is lehetett tenni - így többek között a TESLA ROADSTER-rel is. A kiállítók más, a villamos hajtású autókhoz kapcsolódó technológiákat, legfőképpen feltöltő állomásokat is felvonultattak.

A sorozatgyártású villamos autók és tanulmányautók kétségtelenül csábító okot jelentenek a június 4-9. között rendezett AUTOSALON BRNO látogatására. A cseh kereskedőknél jövő év elején jelenik meg a forradalmi Opel Ampera, amelyben a jármű hajtására szolgáló villamos áramot belsőégésű motor szolgáltatja. Szintén villamos hajtású, sorozatgyártású kocsikat találnak a vásárlátogatók a Citroën és a Peugeot standján is. A négyüléses Citroën C-Zero és Peugeot iOn modellek mintegy 130 kilométeres távolságot képesek egy feltöltéssel megtenni.
Mindkét francia autógyártó villamos hajtású sportautó-tanulmányokat is bemutatnak: ez lesz a Citroën Survolt és a Peugeot EX1.
Az Autosalon Brno keretében a kisebb gyártók és az egyetemek fejlesztő csapatai is bemutatják a fejlesztéseiket, így például itt jelenik meg a cseh Kaipan VoltAge.

A főiskolák és egyetemek kutatási projektjeiből és diákmunkájából született villamos hajtású autóit hagyományosan, így idén is az MSV Nemzetközi Gépipari Szakvásáron (október 3-7.) között mutatják be.

Manapság már bevált közlekedési eszköznek tekintik a villamos kerékpárokat, amelyek a november 10-13. között rendezett Bike Brno fontos kínálati csoportját jelentik. A villamos kerékpárokat itt nem csupán meg lehet tekinteni, hanem a vásárcsarnokban kialakított tesztpályán ki is lehet próbálni.

További információk a Brnói Vásár honlapján találhatók: www.bvv.cz vagy www.bdexpo.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény