FőoldalÜzletSikerrel zárta kapuit az 5. RENEXPO Central Europe nemzetközi kiállítás és konferencia
2011. május 19., csütörtök ::

Sikerrel zárta kapuit az 5. RENEXPO Central Europe nemzetközi kiállítás és konferencia

2011-ben a rendezvény a következö eredményekkel büszkélkedhet: 135 kiállító (30%-os növekedés 2010-hez képest) 11 országból 680 konferenciahallgató 3490 látogató (14%-os növekedés 2010-hez képest) 9 szakmai konferencia

A kiállítás kiemelt témakörei 2011-ben a fenntartható és decentrális energiatermelés, energiaellátás és energiatárolás, valamint az intelligens és energiahatékony energiaelosztás voltak. A kiállító cégekkel többek között a Bioenergia Világban, a Solar Parkban és a Geotermia Szigeten találkozhattak az érdeklődők.
A kiállítás és egyes szakmai konferenciák megnyitóján Olajos Péter helyettes államtitkár a rendezvény fővédnöke kifejtette, hogy az önkormányzatoknak mielőbb érdemes elkészíteniük egyéni stratégiáikat, cselekvési terveiket, hiszen a beruházások és fejlesztések mindig egy adott településhez kapcsolódóan valósulnak meg. Felhívta a beruházók, piaci szereplők, önkormányzatok és a finanszírozást biztosítani képes pénzintézetek figyelmét arra, hogy keressék meg a találkozási pontokat, működjenek együtt, hozzanak létre olyan városi koncepciókat, amelyek a városnak új fejlesztési lehetőségeket, a vállalkozóknak piacot, a vidéknek és a hazai iparnak fejlődést, a lakosságnak pedig munkahelyeket biztosítanak, megteremtve ezzel egy alacsony karbon kibocsátású zöldgazdaság alapjait.
A kiállítással párhuzamosan többek között biogáz, energiahatékonyság, geotermia és napenergia témakörökben szerveztünk szakmai konferenciákat szakmai szövetségek közreműködésével, melyekre Európa számos országból érkeztek hallgatók.
Az EU elnökségi rendezvénynek számító RENEXPO kiemelkedő eseménye volt a 2. alkalommal megrendezésre került Renewable Heating and Cooling Technology Platform éves konferenciája, melynek keretében az európai szakmai szövetségek (AEBIOM, EGEC, ESTIF, EUREC) meghatározták a 2050-ig szóló megújuló energiával kapcsolatos célokat.

A RENEXPO honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény