FőoldalÜzletTisztújítás a Magyar Innovációs Szövetség jubileumi közgyűlésén
2011. március 07., hétfő ::

Tisztújítás a Magyar Innovációs Szövetség jubileumi közgyűlésén

2011. március 4-én került sor Budapesten a Magyar Innovációs Szövetség 2010. évet záró, tisztújító és egyben jubileumi közgyűlésére, melyet dr. Pakucs János alapító elnök vezetett le. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter - a közgyűlés vendége - arról beszélt, hogy nélkülözhetetlen a magyar K+F+I támogatási rendszerének teljes megújítása, a folyamatba rendszerszerűen vonják be a szakmai szervezeteket

Továbbá kijelentette, hogy tizenöt munkanapon belül megindítják a kifizetéseket a Kutatási és Innovációs Alapból a forráshiányra érzékenyebb kis- és középvállalkozók számára.

A közgyűlésen Szabó Gábor elnök megemlékezett a 20 éves Magyar Innovációs Szövetség eddigi munkájáról, ill. eredményeiről, melyről a Szövetség egy reprezentatív, képekkel illusztrált könyvet is kiadott. Hangsúlyozta, hogy a könyv üzenete is az, hogy Magyarországon - a nehézségek ellenére is - végeznek sikeres, innovációs tevékenységet. A Magyar Innovációs Szövetség által szervezett Innovációs Nagydíj pályázat nyertes cégei és a Szövetség által felkutatott és gondozott tehetséges fiatalok nemzetközi eredményei is ezt bizonyítják.

A közgyűlés - titkos szavazással - négy évre Dr. Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, újraválasztotta elnöknek, míg általános elnök-helyettesnek Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóhelyettesét választották meg.

A közgyűlés további 6 alelnököt, 6 elnökségi tagot, 30 választmányi tagot és 3 tagból álló Felügyelő Bizottságot választott.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény