FőoldalÜzletÚj, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer a cukorbetegekért
2011. január 05., szerda ::

Új, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer a cukorbetegekért

Az interneten keresztül otthonról is ellenőriztetheti orvosával vércukoradatait az a felhasználó, aki regisztrál Dcont.hu oldalon. Az ingyenesen használható telemedicinás rendszer képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét

Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de a felmérések szerint csak minden ötödik ember tudja is ezt magáról. A legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára, holott kizárólag a vércukorszint napi többszöri ellenőrzése és lejegyzése, rögzítése adhat megbízható támpontot a kezelőorvosoknak a páciensek egészségi állapotának pontos felméréséhez.
Ebben hozhat áttörést egy új, ingyenes, Magyarországon egyedülálló internetes rendszer, amely alkalmas a diabéteszben érintettek vércukorszint-adatainak online rögzítésére. A rendszer nagymértékben megkönnyítheti a betegek életét, hiszen használatával a naponta többször mért vércukor-adatok egy elektronikus nyilvántartásba kerülnek, ahonnan a felhasználón kívül az orvos, vagy akár a meghatalmazott gondozó is letöltheti azokat. Az ingyenes szolgáltatás használatával a beteg biztonságosabban és rendszerezettebben követheti nyomon vércukorszintjét és szénhidrát-anyagcseréjét, többé nincs szükség kézzel írt vércukornaplóra, a rendszer diagrammok és tendencia táblázatok segítségével jeleníti meg a kívánt adatokat. Az oldal használata az orvosok számára is számos előnnyel jár, hiszen hatékonyabbá teszi a viziteket, több idő jut az adatok elemzésére, jobban felismerhetők az esetleges rendellenességek, és folyamatosan minden korábbi adat lekérdezhető online.
"A Dcont.hu-t 2010. őszén indítottuk el, és azóta több mint ezer regisztrált felhasználó használja naponta, biztos vagyok benne, hogy ez a szám a többszörösére fog nőni a közeljövőben, hiszen az interneten keresztül zajló információcsere mára az élet minden területére kiterjed, amely alól az egészségügy sem kivétel" - magyarázza Nagy Attila, a rendszert kifejlesztő 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója.
"Bízunk abban, hogy az oldal egyszerű és kényelmes használata mindenkit arra fog sarkallni, hogy a szakemberek által ajánlott gyakorisággal, négyszer-ötször is ellenőrizze a vércukorszintjét naponta. A betegek egészsége szempontjából ugyanis az egyik legfontosabb követelmény, hogy a lehető legpontosabb vércukor-adatokkal rendelkezzenek, amelyek bármikor könnyedén visszakereshetők és elemezhetők" - hangsúlyozza Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

A 77 Elektronika Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény