FőoldalRendszerintegrátorÚj energiagazdálkodási megoldás a globális energiaátalakítás folyamatában
2019. szeptember 19., csütörtök ::

Új energiagazdálkodási megoldás a globális energiaátalakítás folyamatában

Az Eaton bemutatja Energy Aware nevű frekvenciakiegyenlítő energiamegoldását, amely lehetővé teszi az energiaigényes iparágak számára a hálózat stabilizálását és a megújuló energiaforrások használatának növelését. Az Eaton Energy Aware UPS alapja az Eaton tartalékenergia-technológiája. A megoldást, amelyet az Enel X vállalattal együttműködve sikeresen teszteltek az Eaton dublini központjában, elsőként Írországban fogják alkalmazni, az ír hálózatüzemeltető EirGrid DS3 programjának részeként. A DS3 rendszerszolgáltatási program célja a megújuló energiaforrások integrációja a hálózati frekvencia kezelése révén

Az Eaton Energy Aware megoldást olyan szervezetek számára fejlesztették ki, amelyek nagy mennyiségű villamos energiát használnak: kereskedelmi és ipari létesítmények, például adatközpontok, gyártók és repülőterek számára. Az Eaton technológiájának segítségével az ipari szereplők fokozhatják részvételüket az energiapiacon, így hozzájárulhatnak a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A megoldás egy olyan történelmi pillanatban kerül piacra, amikor a világ ökológiai problémái azonnali választ követelnek. Az energiaszektor decentralizálása segíthet lelassítani a klímaváltozást, amire minden eddiginél nagyobb szükség van.

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy kötelességünk felülbírálni eddigi energiafogyasztási gyakorlatunkat - úgy magánemberként, mint iparági résztvevőként. Az iparnak minél nagyobb energiahatékonyságra és dekarbonizációra kell törekednie. Ez a technológia megfordítja a szerepeket: az ipar nem elvesz, hanem hozzáad - mondta Ciarán Forde, az Eaton Data Centre & IT szegmensének EMEA régiós vezetője. „Ez egy olyan innováció, amely teljesen felülírja a hagyományos elképzeléseinket: a nagy villamos infrastruktúrák többé már nem csak fogyasztják az energiát, de hozzá is járulhatnak a hálózathoz. Az infrastruktúra elsődleges szerepe nem változik, azonban azáltal, hogy lehetővé válik a szervezetek számára, hogy részt vegyenek az EirGrid DS3 rendszerszolgáltatásaiban, csökkenthetik költségeiket és megújuló energiaforrás-felhasználásukkal könnyebben elérhetik kitűzött környezetvédelmi céljaikat.”

Az Eaton Energy Aware UPS az Eaton 2016 óta folyamatosan fejlesztett és Norvégiában, Svédországban, illetve az Egyesült Királyságban már kipróbált UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) technológiáját alkalmazza. A megoldás az Eaton szünetmentes tápegységeit (UPS) használja annak lehetővé tételére, hogy a szervezetek hozzájáruljanak a hálózati stabilitáshoz, miközben a kritikus alkalmazásokat továbbra is táplálják. Ez segít a hálózatüzemeltetőknek a hálózati frekvencia ingadozásainak stabilizálásában, amelyek a különféle megújuló energiák megnövekedett arányának következtében jelentkeznek. Az Eaton az Enel X-szel együttműködve olyan megoldást hoz piacra, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy részt vegyenek az EirGrid DS3 rendszerszolgáltatásaiban, és ezzel bevételre tegyenek szert.

„Az energiaágazat átalakulása azokon a proaktív energiafogyasztókon múlik, akik lehetőséget látnak abban, hogy másképp - intelligensebben - használják az energiájukat mint eddig” mondta Peter Connolly, az Enel X írországi értékesítési vezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk az Eatonnel. A közösen kifejlesztett megoldásnak köszönhetően a vállalatok működési rugalmasságuk fokozásával növelhetik versenyképességüket és támogathatják a hálózat működését.”

Az új megoldást elsőkét az írországi villamos hálózat alkalmazza, mivel itt a legmegfelelőbb a különböző energiaforrások aránya, a nyitottság az új technológiák felé, és itt találhatóak a legnagyobb áramfogyasztók, többek között a világ legnagyobb adatközpont-szolgáltatói. Az Enel X-szel és az EirGriddel közös dublini működésképességi próba során a jelenlévők megismerhették, hogyan kezeli az Energy Aware a kritikus fontosságú fogyasztókat és alkalmazásokat, hogyan csökkenti az energiafogyasztást és járul hozzá a hálózat stabilizálásához. A tesztüzem során bizonyítást nyert, hogy a technológia képes az UPS elsődleges funkciója, a csatlakoztatott fogyasztók folyamatos védelme mellett gyors rendelkezésre állású tartalékenergiát nyújtani a hálózat számára, így csökkenti az ország növekvő megújuló energiafogyasztása miatti hálózati feszültségingadozások kockázatát.

Az első Eaton Energy Aware UPS április óta támogatja az ír villamos hálózatot, az első bevételeket ez év októberében fogja realizálni. A megoldás új és már meglévő UPS-ekhez egyaránt alkalmazható.

Az Eaton honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény