FőoldalRendszerintegrátorÚj, akkumulátoros energiatároló magánlakásokhoz
2019. március 18., hétfő ::

Új, akkumulátoros energiatároló magánlakásokhoz

A Junelight Smart Battery megoldás az első, kifejezetten a magánlakások által termelt energia tárolásához és felhasználásához tervezett akkumulátoros energiatároló a Siemens kínálatában. A lítiumionos energiatárolóban az intelligens és biztonságos energiamenedzsmenthez szükséges funkciókhoz modern dizájn társul. A lakástulajdonosok a termékkel maximalizálhatják annak az energiának a megosztását, amelyet saját fogyasztásra termelnek, például napelemes rendszerekkel, és minimalizálhatják energiabeszerzési költségeiket, valamint hosszú távon hozzájárulhatnak a CO2-kibocsátás csökkentéséhez

A Junelight Smart Battery a napelemes rendszer időjárás-alapú energiatermelési előrejelzésének és a háztartás egyedi fogyasztási profiljának megfelelően koordinálja a prediktív töltési és kisütési eljárásokat. A Junelight Smart App mobilalkalmazással az összes energiafolyam – az előállítástól kezdve a tároláson át a fogyasztásig és az elektromos hálózati betáplálásig – minden pillanatban valós időben felügyelhető. A tárolási kapacitás bármikor rugalmasan hozzáigazítható az egyedi igényekhez, akár 19,8 kWh kapacitásig. A Junelight Smart Battery már kapható Németországban, és 2019. áprilisától lesz beszerezhető Ausztriában.

„Egyre több lakástulajdonos állít elő saját napenergiát, és tekintettel a csökkenő betáplálási tarifákra és a növekvő áramdíjakra, lehetőleg szeretnék azt teljesen felhasználni saját fogyasztásra. A Junelight Smart Battery megteremti a jövőbe irányuló, fenntartható és gazdaságos otthoni energiamenedzsment alapjait. Így a lakástulajdonosok nemcsak energiaköltségeiket csökkenthetik, hanem jelentős mértékben hozzájárulnak az energetikai átmenet sikeréhez” – mondta Andreas Matthé, a Siemens kisfeszültségű termékek üzletágának vezérigazgatója.

Proaktív és biztonságos töltéskezelés

Az akkumulátor töltésénél és kisütésénél a Junelight Smart Battery automatikusan figyelembe veszi a felhasználóra jellemző időjárási és energiafogyasztási előrejelzéseket. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor csak magas fokú napelemes energiakiesés esetén van teljesen feltöltve, és így minimálisra csökken az energiaveszteség. A Junelight Smart Battery kiváló minőségét és biztonságát a VDE Association for Electrical, Electronic and Information Technologies igazolta: a gyártási folyamatot és a teljes rendszert az összes vonatkozó szabvány szerint tanúsították. Ezen kívül a VDE minden egyes szoftverfrissítést tesztel a biztonságot befolyásoló tényezők szempontjából. Ez maximális biztonságot garantál a személyek és épületek számára.

Innovatív technológia

A Junelight Smart Battery kapacitása lehetővé teszi a tároló korlátlan moduláris bővítését tetszés szerint: akár hat, egyenként 3,3 kWh nettó kapacitású akkumulátoregység építhető és szabályozható be utólag a fogyasztási szokások módosulásának megfelelően, például hőszivattyúk csatlakoztatása vagy elektromos járművek töltése esetén. A Junelight Smart Battery szabványos hardvere fel van szerelve az összes fontosabb csatlakozással a jövőbeli funkcióbővítésekhez, pl. új alkalmazásszolgáltatásokhoz vagy intelligens fogyasztásszabályozást biztosító funkciókhoz. Így a rendszer szoftverfrissítésekkel támogatja a későbbi egyszerű bővítést.

Díjnyertes dizájn

A Junelight Smart Battery megkapta az idei IF Design Award 2019 díjat a kiváló hardverdizájnért és a Smart App mobilalkalmazásért. Az energiatároló háza jellegzetesen lapos kialakítású, és a modern dizájnkoncepció fehér vagy fekete változatban kapható, egy digitális kijelzővel együtt. A mobil Junelight Smart App megnyerte magának a nemzetközileg elismert dizájnjelzés bíráit, különösen az innovatív felhasználói interfésznek és a fontosabb energiaértékek áttekinthető megjelenítésének köszönhetően.

A 2019. évi IF Design Award átadására a müncheni BMW Welt kiállítási központban március 15-én kerül sor.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény