FőoldalRendszerintegrátorÚj generációs TDK-Lambda Genesys+ programozható DC tápegységek 10 kW és 15 kW kimeneti teljesítménnyel
2018. november 28., szerda ::

Új generációs TDK-Lambda Genesys+ programozható DC tápegységek 10 kW és 15 kW kimeneti teljesítménnyel

Örömmel jelentjük be, hogy a TDK-Lambda új generációs Genesys+ termékcsaládja új, nagy teljesítményű GSP modellekkel bővült

A Genesys+ termékcsalád 10 kW-os és 15 kW-os típusokkal bővült, melyek lefedik a 10 V÷600 V kimeneti feszültség és a 25,5 A÷1500 A kimeneti áramerősség tartományt. A 10 kW-os modellek mindössze 2U, míg a 15 kW-os teljesítményűek 3U magassággal rendelkeznek.

Az új programozható tápegységek a jövő technológiájának számító DSP (Digital Signal Processing) vezérlésnek köszönhetően, jobb hatásfokot, nagyobb teljesítményt és fejlettebb funkcionalitást nyújtanak elődjeiknél. A hatásfokuk akár a 92%-ot is elérheti. A Genesys+ termékcsalád 20 új GSP tagja állandó áramú, állandó feszültségű és állandó teljesítményű üzemmódban is üzemeltethető. Az utóbbiban akár a belső ellenállás is programozható olyan alkalmazásokhoz, ahol akkumulátor viselkedését, vagy hosszú vezetékek feszültségesését kell szimulálni. A tápegységek 170÷265 VAC, 342÷460 VAC, vagy 342÷528 VAC háromfázisú bemeneti feszültségtartománnyal rendelhetők.

Az összes TDK-Lambda Genesys+ tápegység rendelkezik egy jól olvasható LCD kijelzővel, melynek fényereje állítható az élettartamának a meghosszabbítása érdekében. A DSP alapú vezérlésnek köszönhetően gyorsabbá vált a programozás lekövetése a kimeneten és lehetővé vált a feszültség és áram fel- és lefutási élek meredekségének felhasználó által történő programozása. A két programozható nyitott kollektoros (open drain) kimenet, lehetővé teszi külső eszközök, mint például terhelésleválasztó relék vezérlését.

A beépített tetszőleges függvénygenerátorral akár 100 lépcsős jelalakok is létrehozhatók (mint például gépkocsi akkumulátor szimulációja indításnál), amelyek elmenthetők a rendelkezésre álló 4 tárhely egyikében. Ezek aztán lehetővé teszik a felhasználó részére a gyors váltást közöttük akár a kommunikációs portok egyikén kiadott utasítással, akár az előlapi kezelőszervek segítségével.

Az összes funkció programozható az előlap kezelőszerveivel, vagy távolról az alapkiépítésben rendelkezésre álló LAN (LXI 1.5), USB 2.0, RS232/485 (SCPI kompatibilis) kommunikációs interfészeken keresztül. A tápegységek tartalmaznak egy galvanikusan leválasztott analóg vezérlő és ellenőrző (0-5 V-os vagy 0-10 V-os skálával) interfészt is. A TDK-Lambda Genesys+ tápegységek opcionálisan rendelhetők GPIB (IEEE 488.2) és Anybus CompactCom alapú DeviceNet, EtherCat, Modbus vagy PROFIBUS interfész opciókkal is. A tartozék szoftvercsomag tartalmazza az összes szükséges drivert, a jelalak készítőt és a számítógépen futtatható virtuális kezelőlap grafikus felhasználói programját is.

A biztonsági funkciók magukban foglalják a biztonsági/automatikus újraindítást, az utolsó beállított paraméterek eltárolását és a védelmi funkciókat. A biztonsági újraindítás (Safe-Start) során, a tápegység hálózatkimaradás után visszatölti az utoljára beprogramozott paramétereket, de nem engedélyezi a kimenetet, ahhoz a kezelő beavatkozása szükséges. Az automatikus újraindítás (Auto Re-Start) során, a tápegység hálózatkimaradás után visszatölti az utoljára beprogramozott paramétereket és emberi beavatkozás nélkül kiadja a kimenetre a feszültséget.

Az utolsó beállítások memória megőrzi a kimeneti feszültség/áram értékek, a kimenet be-/kikapcsolva állapot, a túlfeszültség/alacsony feszültség szintek, a visszahajló karakterisztika és feléledési mód beállításait minden hálózatkimaradás után, sőt akár hosszabb használaton kívüli időszakot követően is. A védelmi funkciók magukban foglalják a túlfeszültség védelmet, az alacsony feszültség korlátot, a visszahajló karakterisztika védelmet, és a túlmelegedés elleni védelmet.

A Genesys+ tápegységek 5 év garanciával rendelkeznek és tanúsítva vannak az IEC/EN/UL 60950-1 érintésvédelmi szabványnak és a CE LVD, EMC és RoHS2 direktíváknak megfelelően, valamint megfelelnek az IEC/EN 61326-1 szabványnak a vezetett és sugárzott elektromágneses interferencia (EMI) valamint az elektromágneses kompatibilitás (EMC) vonatkozásában.

A TDK-Lambda tápegységek magyarországi forgalmazója az Energom Electronic Kft.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény