FőoldalRendszerintegrátorUltimaker S5-öt a 3D nyomtatás szerelmeseinek
2018. október 04., csütörtök ::

Ultimaker S5-öt a 3D nyomtatás szerelmeseinek

Az RS Components bejelentette az Ultimaker legújabb 3D nyomtatójának elérhetőségét. Az Ultimaker S5 számos alkalmazáson keresztül a piac professzionális rétegét célozza meg, és kielégít minden tervezői igényt a prototípusok készítésétől az ipari besorolású végfelhasználói összetevők és alkatrészek előállításáig. Az Ultimaker S5 legfontosabb funkciói a folyamatos üzemelés, a nagy tárgyméret, a fejlett csatlakoztathatóság, a kettős extrudálás, a nyitott szálrendszer, valamint képes az anyagok széles skálájának felhasználására, beleértve harmadik felek szálait is

Az Ultimaker S5 ötvözi az Ultimaker 360 fokos holisztikus megközelítését a hardver, a szoftver és az anyagok integrációjával. A végeredmény egy könnyen használható és rendkívül megbízható, teljeskörűen beállítható gyártómegoldás, amely kielégíti a mérnökök, a tervezők és a különböző területeken dolgozó szakemberek igényeit az építészettől az orvostechnológiáig, valamint használható egyetemi és egyéb akadémiai célokra is.

Az alacsony tulajdonlási költségű és több felhasználóra tervezett nyomtató hangtalan léptetőmotorokkal rendelkezik, így ideális irodában vagy stúdióban történő használatra. További kulcsfontosságú tulajdonság a nyomtató nyílt és rugalmas platformja, amellyel a felhasználók meglévő folyamataikhoz igazíthatják a gépet, így igen hatékony munkafolyamatokat hozhatnak létre.

A főbb tulajdonságok közé tartozik még a nyomtató 330×240×300 mm-es tárgymérete, így alkalmas nagyobb méretű tárgyak nyomtatására, valamint az aktív, több pontú tálcaszint-állító rendszer. Ez felügyeli az anyagáramot és az építőlemez eltéréseit kompenzálva biztosítja a tökéletes első réteget, majd automatikus módon javítja a nyomtatási folyamat alatt keletkező hibákat, hogy kiváló minőségű alkatrészeket készítsen.

A nyomtatóhoz anyagok széles választéka használható a PLA-tól és erős PLA-tól az olyan modern műanyagokig, mint a nejlon, a PC vagy a kompozit anyagok. Emellett kezeli az olyan közkedvelt anyagokat, mint például az ABS, CPE, CPE+, TPU 95A, PP, PVA vagy Breakaway. Az Ultimaker átfogó anyagismerete és a világelső Cura 3D nyomtatószoftver révén a gép szinte bármilyen ipari szálat képes kezelni.

Az S5 tárgylemeze akár 140 °C-ig is felfűthető, amely szükséges az olyan anyagok kezeléséhez, mint például a PC. Ezenfelül alapfelszereltségként a nyomtató üveg tárgylemezzel kerül forgalomba, de a vásárlók kérhetik a sokkal ellenállóbb alumínium tárgylemezzel is. Ily módon a géppel igen nagyméretű tárgyak is nyomtathatók olyan gépészeti anyagokból, mint ABS vagy PC.

Az Ultimaker S5 mostantól elérhető az RS-nél és kibővíti a forgalmazó gyors prototípus- és alkatrészkészítéshez használható átfogó 3D nyomtatókínálatát.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény