FőoldalRendszerintegrátor3D-s nyomtató gyors prototípuskészítésre és oktatásra
2018. augusztus 13., hétfő ::

3D-s nyomtató gyors prototípuskészítésre és oktatásra

Az RS Components bejelentette az új, egyszerűen használható 3D-s nyomtatójának megjelenését: az RS Pro iTX. Az additív gyártógép a felhasználók széles körét célozza meg a gyártásban és számos más kereskedelmi és üzleti alkalmazásban, valamint ideális oktatási célokra és otthon munkavégzéshez mindenki számára, aki gyorsan és alacsony költséggel kívánja megtervezni és felépíteni a dolgokat. A teljesítmény, a sebesség, a pontosság, a hatékonyság és a sokféle funkció kombinációja teszi az RS Pro iTX 3D-s nyomtatót a kategóriájában az egyik legjobbá

Az összes olyan RS Pro 3D-s nyomtatóval együtt, amelyek teljesen összeszerelve hagyják el a gyárat, az iTX-et Nagy-Britanniában gyártjuk, és azonnal készen állnak a használatra. A gép legfontosabb eleme a bővíthetőség: a kiváló minőségű megmunkált alkatrészek és áramköri kártyák egyszerűen, néhány perc alatt kicserélhetők és/vagy frissíthetők. Az összes RS Pro 3D-s nyomtatót nyílt forráskódúra tervezték, így könnyedén testreszabhatják a haladó felhasználók és a rajongók egyaránt. Különösen az iTX RS Pro VariBLOCK fejegysége ajánl „jövőbiztos” megközelítést, mivel könnyen cserélhetők és frissíthetők más extruder fejrendszerekre, lehetővé téve a gép számára, hogy különböző egyéb anyagokat is használjon, amint elérhetővé válnak. Ezenkívül minden javítható alkatrész, beleértve a nyomtató forróvég rendszerét és szálextruder rendszerét, könnyen karbantartható.

A gép az FFF (Fused Filament Fabrication, szálhúzásos nyomtatás) 3D-s nyomtatási eljárást alkalmazza, és teljesen fűtött építőlemezzel rendelkezik, amely az 50–100 °C tartományban kezeli a hőmérsékletet. A nyomtató rendelkezik egy fém hajtómű vezérelt szálextruder rendszerrel is a maximális teljesítmény és megbízhatóság érdekében. Az extrudert 1,75 mm-es szálakhoz tervezték, és az anyagok széles skálájának nyomtatásra alkalmas, beleértve az ABS, PLA és PETG anyagokat.

Egyéb fontos jellemzők: 0,2, 0,3, 0,4, 0,5, 0,8 és 1,0 mm-es fúvókaméret opciók; 8000 cm3-es (200×200×200 mm) nyomtatási térfogat; és a rétegfelbontások széles választéka 0,8 mm-től a gyors nyomtatáshoz, egészen a 0,08 mm-ig (80 μm) terjedő rétegekig. Az erős, acél-porbevonatos keretszerkezettel rendelkező nyomtató méretei 450 (Ma) × 535 (Szé) × 370 (Mé) mm, amely 550 (Ma) és 535 (Szé) bővül felszerelt tekercstartóval és összekötőkábellel.

A nyomtató másik fontos jellemzője a beépített és teljesen frissíthető számítógép, amely egy AMD Kabini A4 négymagos processzoron alapul, AMD Radeon grafikus kártyával, ethernet hálózattal, 8 GiB bővíthető memóriával és bővíthető 500 GiB-os SATA merevlemez meghajtóval. A számítógép beépítése a gépbe számos tartozékfrissítést tesz lehetővé, például webkamera vagy egyéb hálózati és távoli elérési lehetőség hozzáadása.

Az RS-től külön beszerezhetők egy biztonsági szekrényrendszer, amely kifejezetten a nyomtatóhoz való használatra készült. Az RS Pro iTX mostantól elérhető az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény