FőoldalRendszerintegrátorMegoldás az ultrahangos képalkotásra a mélyebb rétegekben is
2018. július 18., szerda ::

Megoldás az ultrahangos képalkotásra a mélyebb rétegekben is

A Siemens Healthineers bejelentette az új ultrahangos rendszere, az Acuson Sequoia bevezetését. Az új Acuson Sequoia általános képalkotó ultrahangos rendszert napjaink ultrahangos képalkotásában jelentkező egyik legkomolyabb kihívásra adott válaszként fejlesztette ki: a különböző méretű betegek vizsgálata megbízható és egyértelmű módon. Az új, mély alhasi transzduszerek (DAX), az új, nagyteljesítményű architektúrának, valamint az elasztográfia és kontrasztanyagos ultrahang innovatív módosításainak köszönhetően az új Acuson Sequoia 40 cm mélységig biztosítja a penetrációt

Hatékony architektúrájával és innovatív funkcióival az új Acuson Sequoia a precíziós orvoslást olyan nagyfelbontású képalkotás biztosításával bővíti, amely a beteg méretéhez és egyéni tulajdonságaihoz igazodik, így elősegíti a megbízhatóbb diagnózist.

„Az ultrahangos képalkotást a variabilitás nehezítette meg. A betegek eltérő fizikai tulajdonságai és a felhasználótól függő variabilitások akadályozhatják a kórházi orvost a pontos diagnózis felállításában” – mondja Robert Thompson, a Siemens Healthineers ultrahangos vezetője. „Az új Acuson Sequoia révén a Siemens Healthineers olyan megoldást kínál a felhasználóknak, amely valós idejű képalkotást tesz lehetővé a különböző betegtípusok, köztük a magas BMI értékkel rendelkező betegek esetében anélkül, hogy az a képminőség kárára lenne, és potenciálisan csökkenti az ismételt vizsgálatok szükségességét és a pontatlan diagnózisokat.”

Az ultrahangos képalkotás körének szélesítése

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a világon 1,9 milliárd ember túlsúlyos, köztük 650 millió ember elhízott (a BMI-érték 30 fölött van). Mivel az ultrahangos képalkotás ultrahangjelek küldése és fogadása alapján hozza létre a képeket, a több zsírszövettel rendelkező betegek esetében nehezebb a képalkotás. Minél mélyebbre hatol a jel, annál nagyobb a jelcsillapítás, ami a képminőség romlását eredményezi. Az ilyen kihívások leküzdésére a kórházi orvosoknak hagyományosan kompromisszumot kellett kötniük az ultrahangos képalkotás képfrissítési sebességének, felbontásának vagy behatolásának rovására.

Válaszul erre a problémára a Siemens Healthineers megépítette a teljesen új Acuson Sequoia rendszert, hogy igazodjon az egyes betegek „bioakusztikus variációihoz”, az olyan tulajdonságokhoz, mint a szövetsűrűség, merevség és elnyelés. Az új Acuson Sequoia nagyfelbontású InFocus képalkotást biztosít valós időben a teljes látómezőben, a közeltértől a távoltérig. Nincs szükség a képalkotás alatt a fókuszpont beállítására, ami a képfrissítési sebesség és a felbontás romlása nélkül gyorsítja fel a vizsgálatot. Emellett az új ultrahangos rendszer nagyfelbontású színtérképet, akár háromszoros érzékenységet és akár 20%-kal mélyebb átvilágítást kínál.

Nagyobb teljesítmény a tisztább képekért

A nagyobb arányú elhízás mellett a májbetegségek is egyre jobban terjednek. A kórházi orvosok ultrahangos elasztográfia használatával állapítják meg a nyíráshullám sebességét, a májnak a krónikus előrehaladott állapottal összefüggő szövetmerevségét jelző paramétert. Az ilyen betegek esetében a képalkotás problémás lehet, különösen a nagyobb méretű betegeknél, ahol a jelek csillapodnak. Az új Acuson Sequoia innovatív teljesítményű architektúrája a nyíráshullámot alkalmazó elasztográfiához képest hatszor nagyobb energiakapacitást kínál, ami nagyobb mélységekben és a képvariabilitás csökkenése mellett teszi lehetővé a képalkotást.

Az Acuson Sequoia egyúttal növeli a kontraszt-javított ultrahangos (CEUS) buborék tartósságát. A kontraszt-javított ultrahang mikrobuborék-alapú kontrasztanyagok használatával javítja az elváltozások megjelenítését és felmérését. Az új Acuson Sequoia rendszer esetében a kontrasztanyagok láthatósági ideje jelentősen hosszabb, ami több időt biztosít a kórházi orvosok számára az esetleges további elváltozások letapogatásához a vizsgálataik során, és akár megkétszerezheti az érzékenységet.

A munkafolyamatok javítása felhasználócentrikus technológiákkal

A legszélesebb körben használt orvosi képalkotó modalitásként az ultrahangos vizsgálat preferenciái felhasználónként változnak, így az jelentős mértékben személyes élménnyé válik. Azzal a közös céllal, hogy kiküszöbölje a varibilitást és a hosszú távú ergonómiai sérüléseket, a Siemens Healthineers 170 oktatóműhelynek és a világ számos részéről érkező 365 ultrahang-felhasználónak adott otthont, hogy a felhasználó által a felhasználó számára tervezett platformot hozzanak létre. Az új Acuson Sequoia olyan felhasználóbarát funkciók bevezetésével javítja a munkafolyamatot, mint az érintésre működésbe lépő, gesztusérzékelő transzduszerek, automatizált protokollok és optimalizált regisztrálás, amely idővel a felhasználói preferenciákhoz igazodik. Egy új, ergonomikus kialakítású InTune transzduszercsalád csökkenti a kezelőt érő stresszt, miközben növeli a kényelmet.

A diagnosztikai ultrahangos rendszerek között egyedülálló, új képességekkel rendelkező „UltraArt” több képválasztási lehetőséget nyújt, amelyek automatikusan jönnek létre a felhasználó által előnyben részesített képparaméter-beállításokkal közvetlenül az érintőképernyőn. A felhasználó kiválaszthatja azt a képet, amely a legjobban megfelel a beteg bioakusztikai tulajdonságainak, így elkerülhető a sok egyedi képparaméter manuális beállítása.

Az új Acuson Sequoia innovatív technológiákat, egyedülálló transzduszereket és felhasználó által meghatározott funkciókat kínál a munkafolyamat javítására és az orvoslás személyre szabására.

Amennyiben további információkra van szüksége az új Acuson Sequoia ultrahangos rendszerről, látogassa meg a siemens-healthineers.com/sequoia weboldalt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény