FőoldalRendszerintegrátorInverter- és optimalizáló megoldás a napenergia-rendszerek felhasználói számára
2018. június 19., kedd ::

Inverter- és optimalizáló megoldás a napenergia-rendszerek felhasználói számára

Az ABB és a Tigo bejelentette, hogy kompatibilis együttműködést biztosítanak az ABB UNO-DM-PLUS invertercsaládja és a Tigo TS4 optimalizáló platformja között. Az ABB és a Tigo kombinált modulmegoldása már a kereskedelmi forgalomban is kapható

Az ABB világszínvonalú invertereinek és a Tigo TS4 platformjának a kombinációja nyomán a két cég olyan rugalmas és skálázható megoldással jelenik meg a piacon, amely egyaránt képes kielégíteni a fotovoltaikus rendszerek telepítőinek és a végfelhasználóknak az igényeit is.

Az UNO-DM-PLUS termékcsalád az önbeszabályozásnak köszönhetően drasztikusan leegyszerűsíti a telepítési és szerelési feladatokat. Az önbeszabályozás kiváltja a kézi konfigurálási folyamatot, és csökkenti a szerelési/telepítési időt és költséget.

Az UNO-DM-PLUS csatlakozási csomagja olyan beépített intelligens hálózati („smart grid”) képességeket biztosít, mint pl. a dinamikus betáplálás-vezérlés, amely szabályozni tudja a termelt energia villamoshálózatba táplálását, illetve a Sunspec-kompatibilis nyílt kommunikációs protokollok használatával kompatibilitást biztosít a jövőbeni hálózati szabályzat előírásaival és on-the-shelf kölcsönös átjárhatóságot – azaz működési kompatibilitást – garantál a rendszer többi berendezésével.

Az ABB és a Tigo kombinált megoldása három hozzáadott értéket biztosító jellemzőt kínál a lakóépületekre telepíthető PV rendszerek számára:

  • Modulszintű monitoring: a napenergia-berendezések karbantartásának ütemezése és végrehajtása olyan kulcsfontosságú tényezőnek számít, amellyel biztosítható, hogy a berendezések a várható 25 éves élettartamuk után is üzemképesek maradjanak. Köszönhetően annak, hogy a modulszintű monitoring segítségével a rendszer 2 másodperces mintavételezési idővel képes teljes körűen megjeleníteni a teljesítményadatokat, a fotovoltaikus rendszerek maximalizálni tudják az üzemidejüket, képesek beazonosítani a teljesítményproblémákat, és felügyelet alatt tudják tartani az üzemeltetési és karbantartási (O&M) költségek alakulását.
  • Biztonság: A modulszintű Rapid Shutdown Solution (lekapcsoló megoldás) lehetővé teszi a fotovoltaikus (PV) rendszerek telepítői, az EPC-típusú fővállalkozók, és a PV rendszerek tulajdonosai számára, hogy a legköltséghatékonyabb módon biztosítsák, hogy a berendezéseik megfeleljenek a biztonsági szabályzatok, köztük a 2010-2017. évi Országos Elektromos Szabályzat (National Electric Code/NEC) előírásainak. Az árnyékolással nem érintett berendezések számára ez az Underwriters Laboratories (UL) által tanúsított megoldás garantálja azokat a biztonsági és monitorozási szolgáltatásokat, amelyekkel biztosítani lehet, hogy a rendszerek megfeleljenek a helyi tűzvédelmi szabályzatoknak éppúgy, mint a lopás elleni védelemmel és a teljesítménnyel szemben támasztott elvárásoknak is.
  • Energiatermelés optimalizálása: az optimalizált modulokkal még nagyobb tetőfelületet lehet felhasználni az energiatermelés maximalizálásához. Megoldja a modulok illesztetlenségéből eredő problémákat, illetve növeli a tervezés és a kialakítás rugalmasságát is azáltal, hogy optimalizálja az egyes modulokat, amikor a beárnyékolás miatt csökken a teljesítményük. Kezelni tudja a rendszerszintű hatékonysági problémákat, biztosítja a hasznos élettartam meghosszabbítását, de ezzel párhuzamosan kiaknázza a modulszintű monitorozás, valamint a biztonsági funkciók kínálta előnyöket is.

„A Tigo nagyon büszke arra, hogy monitoring, biztonsági és optimalizálási megoldásokat szállít az ABB-nek,” – nyilatkozta Mirko Bindi, a Tigo kereskedelmi igazgatója. „A kiemelt partnereinkkel, köztük az ABB-vel folytatott együttműködésünknek köszönhetően a vevőink világszerte kiaknázhatják a partnerünk platformunkkal kompatibilis, piacvezető inverterei által kínált előnyöket.” A Tigo intelligens modulplatformja az iparág vezető, nyílt architektúrájú megoldása, amelyet a cég a PV modulok és az inverterek gyártóinak szállít. A Tigo Ultra-High Definition (UDH) Core technológiájú TS4 platformja a következőket biztosítja: modularitás, szelektív telepítés, és Predictive IV (PIV), amely a TS4 biztosította funkciók kombinálásával a legköltséghatékonyabb energiatermelést biztosítja, a legjobb áron.

„Örömmel jelentjük be, hogy az invertertermék-családunk a jövőben kompatibilis lesz a Tigo intelligens modulplatformjával,” nyilatkozta Giacomo Bambi, az ABB globális termékmenedzsere. „A vevőink, akik a kategóriájukban legjobbnak számító fürt invertereinket használják, a jövőben profitálhatnak a hozzáadott értéket kínáló, modulszintű teljesítményelektronika előnyeiből is. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Tigót a globális partnereink sorában köszönthetjük.”

Az ABB széles választékát kínálja a piacvezető, kiváló minőségű, és könnyen használható napelemes invertereknek, valamint a szolár alkalmazásokhoz szükséges villamos alkatrészeknek. A hálózatkompatibilitás-kezelő és a villamosenergia-hálózati megoldásai nagy presztízsre tettek szert a világ vezető energetikai vevői körében.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény