FőoldalRendszerintegrátorNagy megbízhatóságú hőmérséklet távadók új generációja
2018. május 30., szerda ::

Nagy megbízhatóságú hőmérséklet távadók új generációja

A Sitrans TH320/420 és a TR320/420 termékekkel a Siemens a HART kommunikációval rendelkező hőmérséklet távadóinak új generációját mutatja be, érzékelőfejbe építhető és sínre szerelhető változatban. Az távadók könnyen kezelhetőek, és magas fokú rendelkezésre állást biztosítanak. Az IEC 61508 szerinti SIL 2/3 tanúsításnak köszönhetően a távadók technológiai biztonsági szempontból kritikus alkalmazásokhoz is különösen alkalmasak. Emellett többféle robbanásvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Még szélsőséges körülmények (akár -50°C hőmérséklet) mellett is megbízható mérési eredményt biztosítanak. A fő alkalmazási területük a vegyipar, az olaj- és gázipar, a hajózás és az energiatermelés

A gyors és pontos érzékelő és jeladó hangolás mellett a Callendar–van Dusen-módszer vagy a 60 pontos egyedi karakterisztika biztosítja a legmagasabb fokú mérési pontosságot. A mérési eltérések kétcsatornás távadókkal nullpont eltolódás érzékeléssel észlelhetők és monitorozhatók, ezzel segítve például a megelőző karbantartást. Az elektronikus készülékleírások (EDD, DTM és FDI) lehetővé teszik, hogy az új jeladókat az összes jelenleg forgalmazott folyamatirányító rendszerben felhasználják. A gyors üzembe helyezési segéd csak egy példa a felhasználóbarát szolgáltatásokra. A Simatic PCS 7 különleges megjelenítési komponenseivel (Sitrans Library) a mért értékek, a készülék funkciók és a vizuális hibajelzések jeleníthetőek meg, az üzemeltetés tervezése és végrehajtása pedig rendkívül kényelmesen megoldható.

Ha üzemelés közben egy érzékelő például szakadás vagy rövidzárlat miatt meghibásodik, akkor a mérési hiba a szabályozás megszűnéséhez vagy a termelés leállásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében, és a mérések magas fokú rendelkezésre állását garantáló megbízhatóság és hosszú távú stabilitás biztosításához a karbantartás tervezése létfontosságú. Ezt a Sitrans TH420 és TR420 érzékelő biztonsági mentési funkciója valamint nullpont eltérés észlelési és hibajelzési szolgáltatása teszi lehetővé. Mindkét hőmérsékletérzékelő 4-vezetékes csatlakoztatása javítja az adatok pontosságát és megbízhatóságát, valamint lehetővé teszi a zökkenőmentes átállást a második érzékelőre, ha az első esetleg meghibásodik. A két független érzékelő méréseinek folyamatos, egyidejű kiegyenlítése a mérési értékek eltéréseinek észlelése és monitorozása mellett lehetővé teszi a karbantartás szükség szerinti tervezését, illetve a fentiekből következően a termelés leállásának elkerülését. Az érzékelők Callendar–van Dusan-módszerrel történő kiegyenlítése egyben megoldást kínál azoknak a mérési pontatlanságoknak a kiküszöbölésére is, melyek a szabványos Pt100 karakterisztikától való eltérésből vagy az érzékelő öregedésből származnak. A kiváló távadó pontosság és az érzékelők kiegyenlítése egyszerűbb kalibrálást tesz lehetővé akár közvetlenül a távadóban, és biztosítja a mért érték rendkívüli pontosságát.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény