FőoldalRendszerintegrátorÚj mérőberendezések az épületek energiafogyasztásának felügyeletéért
2018. március 27., kedd ::

Új mérőberendezések az épületek energiafogyasztásának felügyeletéért

A Siemens két mérőkészülékkel bővítette az épületek energiafelügyeletére szolgáló eszközeinek portfólióját. A SEM3 többcsatornás árammérő rendszer, valamint a 7KT PAC1600 mérőberendezések jelentik az új eszközöket. A felhasználók könnyen telepíthetik a rendszereket, így az épület valamennyi elektromos fogyasztójának energiafelhasználását gyorsan és egyszerűen észlelhetik, és vethetik össze a vonatkozó pontos idő- és költségadatokkal. Ez átláthatóvá teszi az energiafelvételt, feltárja a túlzott energiafogyasztást és az elkerülhető terhelési csúcsokat. A fentiek eredményeként a felhasználók célzottabb energiamegtakarítási és költségcsökkentési intézkedéseket hozhatnak

Az áramváltókból, mérőmodulokból és egy központi vezérlőből álló SEM3 többcsatornás árammérő rendszert a főáramkörben használják. A méretezhető teljes rendszer maximum 45 mérési pontot tud észlelni egy épületen belül. Az olyan energiaadatok, mint a feszültség, áramerősség és a teljesítmény egy web interfészen, vagy a powermanager (energiamenedzser) nevű energiafelügyeleti szoftverben jeleníthetők meg. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal összehasonlítsák az egyes terheléseket és meghatározzák az áramcsúcsokat. Az energiafogyasztás rendszeres ellenőrzése hozzájárul az épületek energiahatékonyságának növeléséhez, és megteremti az ISO 50001 szabvány szerinti tanúsítás műszaki alapját. A SEM3 többcsatornás árammérő rendszer a szabvány összes követelményének eleget tesz. A rendszer átláthatóvá teszi az energiafelhasználást, segít felismerni a túlzott energiafogyasztás eseteit, így elkerülhető az elektromos energia költségek növekedése. A (két gigabájt méretű) belső gyorsmemória alkalmas az adatok hosszú távú tárolására. Bármikor lehetőség van arra, hogy utólagos módosítással a berendezést a meglévő elosztószekrénybe telepítsék.

Az új kompakt 7KT PAC1600 mérőkészülékeket helytakarékos módon telepítik e energiaátviteli és installációs elosztóberndezésekbe. A mérőkészülékek észlelik az alapvető villamos jellemzők nagyságát, és az értékeket közvetlenül az adott mérőberendezés megjelenítő egységén jelzik ki. A készülékek speciális változatait a mérőműszerekről szóló európai irányelv (MID) előírásai szerint tesztelik. Az MID tanúsítvány lehetővé teszi, hogy a mért energiafelhasználást harmadik félnek számlázzák ki. A kijelzővel ellátott, felhasználóbarát készülékek egyfázisú és háromfázisú változatban készülnek, és rendelkeznek speciális, MID szerinti hitelesítési tanúsítvánnyal. A Modbus RTU (távoli terminálegység) és az M-bus használatával a mért energiaadatokat magasabb szintű energiagazdálkodási vagy számlázási rendszerek felé lehet továbbítani a beépített kommunikációs interfészen keresztül - és ehhez nincs szükség kiegészítő kommunikációs modulokra sem.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény