FőoldalRendszerintegrátorA Siemens befektet a Wi-Tronix cégbe
2017. október 30., hétfő ::

A Siemens befektet a Wi-Tronix cégbe

A Siemens és a Wi-Tronix, melynek székhelye az USA-ban, a Chicagohoz közeli Bolingbrook városában található, partneri viszonyra lép annak érdekében, hogy kiterjesszék a digitális megelőző (előrejelző) karbantartást a vasúti szolgáltatások területére. Technológiáik integrációja és az innovációk közös fejlesztése révén a két vállalat azt igyekszik elérni, hogy a szektorban megvalósuljon a célként kitűzött, száz százalékos elérhetőséget garantáló biztonságos és hatékony szervizelés. A Siemens jelentős tőkét fektetett be a Wi-Tronix cégbe. A két vállalat megállapodott, hogy az ügylet pénzügyi részleteit bizalmasan kezelik

A Wi-Tronix távfelügyeleti, videó elemzési és előrejelző diagnosztikai rendszereket szállít a gördülőállományhoz és a vasúti infrastruktúrához, a kritikus adatokat valós időben az üzemeltetők rendelkezésére bocsátva a cég szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) megoldása révén. Szerte a világon körülbelül 12.000 mozdonyt – elsősorban az USA, Kanada, Mexikó és Ausztrália területén – szereltek fel Wi-Tronix technológiával és csatlakoztattak egy központi rendszerhez SaaS alapú megoldás használatával. Közöttük van az Amtrak amerikai utasszállító cég által üzemeltetett 70 elektromos Siemens ACS-64 lokomotív is.

"Az újítások területén a Wi-Tronix vezető szerepet játszik a vasúti adatok valós idejű ellenőrzésében" – indokolta a döntést Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility divízió ügyfélszolgálati részlegének vezérigazgatója. "A vállalat alapos szaktudással rendelkezik az olyan kulcsfontosságú technológiákkal kapcsolatban, mint például a videó elemzés, ami értékes információkat szolgáltat mind a valós idejű, mind az előrejelző alkalmazások számára. Stratégiánk igen fontos részét képezi a különleges technológiák fejlesztőivel kialakított társas viszony, ami lehetővé teszi számunkra, hogy széles körű digitális szolgáltatásokat kínáljunk az előrejelző karbantartás megvalósításához."

"Igen körültekintő módon kerestük az ideális partnert a közös munkához" – nyilatkozta Larry Jordan, a Wi-Tronix elnöke és műszaki vezérigazgató-helyettese. "A Siemens osztja elkötelezettségünket, mely szerint a biztonságosabb, megbízhatóbb és hatékonyabb személy- és áruszállítás révén jobbá tehetjük a világot. Ennek érdekében a vasúti rendszerek üzemeltetői számára elérhetőek kell legyenek az olyan kritikus adatok, amelyek segítik mind a valós idejű döntéseket, mind pedig a prediktív karbantartást. A Siemens erőforrásai és globális működése lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk termékeink fejlesztését, és jelenlétünket kiterjesztve szolgáljuk ki a különféle szektorokban tevékenykedő ügyfeleket szerte a világon."

A Siemens a Mobilitási Adatszolgáltató Központok világméretű hálózatát üzemelteti, hogy elemezze azt az óriási adatmennyiséget, amely folyamatosan érkezik a szerelvények, mozdonyok és vasúti infrastruktúrák érzékelő és vezérlő berendezései felől. Ezeknek az elemzéseknek az alapján készülnek a rendszerhibákkal kapcsolatos korai előrejelzések, valamint a sürgős vagy ütemezett karbantartásra vonatkozó ajánlások, amelyeket aztán elküldenek a Siemens karbantartó műhelyeiben dolgozó műszaki szakemberek és az üzemeltetők számára.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény