FőoldalRendszerintegrátorHatékony gyártás, magas minőség
2017. április 12., szerda ::

Hatékony gyártás, magas minőség

Az 1993-ban alapított Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a Phoenix Mecano cégcsoport tagjaként gépipari és elektronikai termékeket gyárt, illetve fejleszt. Termelővállalatként közel negyed évszázada jelentős gazdasági potenciált képvisel Bács-Kiskun megyében, nyeresége jelentős hányadát fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítja. A vállalat folyamatosan kutatja a növekedés, a még magasabb fokú hatékonyság elérésének módjait, teret ad az innovációnak, és előtérbe helyezi a termékek hozzáadott értékének növelését. A cég tevékenységéről dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgatóval beszélgetünk

Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója– Milyen termékéket gyártanak, és azokat hol alkalmazzák?
– Termelésünk hat gyártóegységben, úgynevezett profitcenterekben folyik. Termékcsoportjaink közül említhetem az egy- és kétmotoros emelőket, office emelőoszlopokat, alumínium, poliészter illetve műanyag műszerdobozokat, frontfóliákat, fóliabillentyűzeteket, lineáris pozicionálóegységeket, gépipari emelőoszlopokat, védőrácsokat, egyenáramú motorokat. Termékeink elsősorban védelmet és kényelmet biztosítanak felhasználóik számára. Felhasználási területek közül az egészségügyet (ergonomikus kórházi ágyak, műtőasztalok, vesekezelő székek stb.), a bútoripart (ergonomikus ágyak, fotelek, irodabútorok stb.), az elektronikai ipart, illetve a gépipart emelhetem ki. Vállalatunk önálló logisztikai központot, valamint K+F-egységet is működtet. Exporttevékenységünk elsősorban Nyugat-Európába, illetve a tengerentúlra irányul, az elmúlt években azonban növekvő tendenciát mutat a magyarországi, illetve kelet-közép-európai értékesítésünk is.

– Mit tesznek a versenyképesség növelése érdekében?
– Legfontosabb célunk a vevőink igényeinek maradéktalan kielégítése, elégedettségének növelése, a bizalom megtartása. A maximális hatékonyság elérésére törekszünk. Ennek érdekében terjesztettük ki vállalatunk egész tevékenységére a lean-filozófiát. Emellett folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük gépparkunkat, gyártóegységeinknél az elérhető legmodernebb gyártástechnológiákat alkalmazzuk. Nagy hangsúlyt helyezünk a folyamatos minőségfejlesztésre, az egyenletesen magas minőség biztosítására. Fontosnak tekintjük munkatársaink minőségtudatának további fejlesztését.

– A Phoenix Mecano köztudottan élen jár a társadalmi felelősségvállalásban...
– Társaságunk hosszú évek óta jelentős mértékben hozzájárul Kecskemét művészeti-, kulturális- és sportéletéhez, számos közéleti esemény mecénása. Évről évre támogatjuk a legnívósabb komolyzenei koncerteket, több városi és városrészi rendezvényhez nyújtunk anyagi segítséget.
Kiemelten kezeljük a környezeti értékek megőrzését, illetve a környezetterhelés, a károsanyag-kibocsátás csökkentését. Folyamatosan felülvizsgáljuk, ellenőrizzük, és értékeljük a felhasznált alapanyagok, illetve a gyártási folyamatok környezeti hatásait. Törekszünk a nyersanyagok és a természeti erőforrások takarékos felhasználására, illetve az újrahasznosítás arányának növelésére. Igyekszünk növelni zöldfelületeink nagyságát, csökkenteni az irodai papírfelhasználást. Vállalatunk egész területén szelektív hulladékgyűjtést valósítottunk meg.

– Egy vállalat eredményességének fontos alapja a képzett, elkötelezett, elégedett munkavállaló.
– Valóban. Cégünk racionális, de ugyanakkor emberközpontú gazdálkodásra, a munkatársakban rejlő tehetség és tapasztalat kiaknázására, az adott feladat megfelelő emberrel történő ellátására törekszik. Nagy hangsúlyt helyezünk dolgozóink megbecsülésére, szociális helyzetének, munkakörülményeinek javítására. Versenyképes fizetést és kedvező adózási feltételű, béren kívüli juttatásokat biztosítunk számukra. Évente jelentős összeget fordítunk dolgozóink oktatására. A munkaerő-utánpótlás érdekében meghatározó szerepet vállalunk a duális egyetemi képzésben és a duális szakképzésben.

Phoenix Mecano cégcsoportról

A Phoenix Mecano svájci központú, vezető technológiai vállalatcsoport az ipari, különösen a gépipari, elektronikai és mechanikai komponensek gyártása területén. A cégcsoport részvényeit 1988 óta jegyzik a svájci tőzsdén. A Phoenix Mecano vállalatcsoport világszerte több gyártóbázissal (Európa, Ázsia, Észak-Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália) rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalatcsoport 1993-ban alapította meg magyarországi leányvállalatát, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-t. A mintegy 1000 főt alkalmazó, 37 Mrd Ft árbevételű cég az elmúlt több mint két évtizedben elért eredményei alapján a vállalatcsoport legjelentősebb termelőegysége mind árbevétel, mind dolgozói létszám alapján.

A Phoenix Mecano honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény