FőoldalRendszerintegrátorInnovációs teljesítmény és fokozott ügyfélcentrikusság
2017. február 09., csütörtök ::

Innovációs teljesítmény és fokozott ügyfélcentrikusság

A Rohde & Schwarz sikeres 2015/2016-os pénzügyi évet tudhat maga mögött, bevételei az előző évi eredményt 5,2 százalékkal haladták meg. Csúcstechnikájának, áttörést hozó termékeiknek és az ügyféligények méginkább előtérbe helyezésének köszönhetően az elektronikai cégcsoport meg tudta őrizni piacvezető pozícióját. A Rohde & Schwarz friss fejlesztésű biztonsági kapuja és drónvédelmi rendszere révén a növekedési lehetőségekkel kecsegtető újabb területeken is sikerrel vetette meg a lábát.

A 2015/2016-os (júliustól júniusig számított) pénzügyi év során a Rohde & Schwarz hozzávetőlegesen 1,92 Mrd € összegű bevételt termelt. Alkalmazottainak száma 2016. június 30-ra kismértékben, 9900-ról 10 000-re növekedett.

Az elmúlt pénzügyi év során a Rohde & Schwarz még inkább ügyfeleinek eltérő igényeire összpontosította figyelmét. A cégcsoport méréstechnikai berendezéseinek egyik kulcsfontosságú célcsoportja a rádiófrekvenciás berendezések, eszközök piaca. A pozitív üzleti eredményhez ismét a mobilkommunikációs méréstechnika járult hozzá a legnagyobb mértékben, annak ellenére, hogy a piaci környezet továbbra is stagnált. Az ötödik generációs mobilkommunikáció (5G) és a Dolgok Internete (IoT) új lendületet adott, és a Rohde & Schwarz aktív szerepet vállalt a jövő e két meghatározó technológiájának kifejlesztésében.

Összességében véve a méréstechnikai ágazat az előző évihez képest kismértékben növekedett, amihez részben a társaság széles körű piaci tevékenysége és tovább bővülő oszcilloszkópválasztéka is hozzájárult. A gépjárműüzletág az átlagosnál magasabb növekedést mutatott. A járművek közötti kommunikáció és az elektromobilitás elterjedése iránt növekvő igény a gépjárműipar területén alkalmazható méréstechnikai megoldásokra is hatással van. A méréstechnikai piac egészéhez hasonlóan a repüléstechnikai és -védelmi piac is stabil volt.

A műsorszórási és tömegkommunikációs területen a Rohde & Schwarz a stúdióban végzett utómunkálatoktól egészen a műsorsugárzásig terjedően az értéklánc egészének szolgáltatójává vált. Teljes termékcsalád kapható nagy felbontású szabványokhoz kapcsolódóan, például 4K vagy a vadonatúj HDR-képességgel felvértezett rendszerekhez. Főleg a cégcsoport kódolási és multiplex megoldásait emelhetjük ki, melyeket kísérleti üzemeknél és a bevezetés alatt álló UHD tv-szolgáltatásoknál alkalmaznak. Az elmúlt pénzügyi évben Németországban a Rohde & Schwarz áttörést ért el ezen a rendkívül erős versennyel jellemezhető piacon. A ZDF nevű német közszolgálati műsorszóró társaság az R&S AVHE100 típusú fejállomást választotta az új, nagy hatékonyságú képkódolási szabvány (HEVC) bevezetéséhez. A Rohde & Schwarz még a Sky nevű fizetős tv-csatornaszolgáltatónak is sikerrel értékesített egy komplett termékcsaládot. A Sky a cégcsoport által biztosított megoldások segítségével dolgozza fel az új UHD tv-programjeleket, a műsorfogadástól egészen a fejállomásra történő kijátszásig.

Csúcstechnológiás, digitális adókészülékeivel a Rohde & Schwarz sikeresen megvédte globális piacvezető pozícióját. A kifinomultabb DVB-T2 szabványra történő áttérés pozitív hatással van az üzleti tevékenység alakulására, különösen az európai piacon. Ráadásul a műsorszórásban hagyományosan használt frekvenciák legalább 2030-ig megmaradnak, nem osztják ki őket mobilkommunikációs célokra. E döntés világszerte megfelelő beruházási védelmet nyújt az adókészülékekben érdekelt ügyfelek számára.

Az összeköttetések és az adatok biztonsága a digitális átalakulás egyik kulcsfontosságú előfeltétele. A Rohde & Schwarz ezt a problémakört kiberbiztonsági megoldásokra fordított beruházásainak növelésével kezeli. Az elektronikai cégcsoport kiemelt figyelmet fordít erre – a jövő zálogát jelentő – piacra, amiben ráadásul többféle üzletágában megszerzett tapasztalataira is építhet. Megalakult a Rohde & Schwarz Cybersecurity, amely egyesíti a cégcsoport informatikai és hálózatbiztonsági leányvállalatait, így ennek segítségével a Rohde & Schwarz egyetlen forrásból származó kiberbiztonsági megoldásokat kínálhat akár ipari, akár kormányhatósági felhasználásra. E termékpaletta fő elemei a kiemelten biztonságos titkosítási megoldások, az új generációs tűzfalak és a hálózatanalitikai szoftverek.

A létfontosságú infrastruktúrák védelmét szolgáló, új termékek még inkább rávilágítanak a Rohde & Schwarzkiváló innovációs képességére. Az elmúlt pénzügyi év során a cégcsoport sikerrel hozta forgalomba új biztonsági kapurendszerét: a Német Szövetségi Belügyminisztérium Közbeszerzési Hivatala 300 db R&S QPS200 típusú biztonsági kapura vonatkozó keretmegállapodást írt alá, azóta pedig további megrendelések érkeztek a világ minden tájáról. A biztonsági kapu milliméteres hullámsávú technológiával működik, melyet a Rohde & Schwarz a nagyfrekvenciás mikrohullámú technológia területén szerzett sokéves tapasztalatára építve optimalizált.

17 1 rohde 1

Az új R&S ARDRONIS rádiómegfigyelőrendszer is a létfontosságú infrastruktúrák védelmét biztosítja. Segítségével a felhasználók idejében észlelhetik és behatárolhatják a drónok vezérlőjeleit, szükség esetén akár azok jogellenes alkalmazását is megakadályozhatják. A cégcsoport 2015 júliusában az R&S ARDRONIS technológiát alkalmazta az elmaui kastélyban megrendezett G7 csúcstalálkozó alkalmával. Amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke 2016 áprilisában a hannoveri vásárra látogatott, az R&S ARDRONIS védte a herrenhauseni kastélyt övező területet az illetéktelen drónokkal szemben.

A Rohde & Schwarz R&S SDTR harcászati távközlési rendszereire vonatkozóan számos jelentős referenciamegrendelést is elnyert, és sikeresen teljesített egy kulcsfontosságú, a Bundeswehr egyesített rádiórendszerének (SVFuA) fejlesztésével kapcsolatos projektet is.

A Rohde & Schwarz széles termékskálája és ügyfelei igényei még inkább előtérbe helyezésének köszönhetően a jövőben is stabil piaci pozícióra számíthat. A cégcsoport megteremtette a folyamatosan nyereséges növekedéshez szükséges belső struktúrákat és a megfelelő alapokat. A2016/2017-es pénzügyi évben a Rohde & Schwarz arra számít, hogy képes lesz megvédeni a hagyományos piacain elfoglalt erős pozícióját. Kezdeti sikereire alapozva bizakodóan tekint a jövőbe új tevékenységi területeinek bővítését illetően is.

A Rohde & Schwarz honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény