FőoldalRendszerintegrátorÚj immunvizsgálati eljárása Zika vírus észlelésére
2017. február 06., hétfő ::

Új immunvizsgálati eljárása Zika vírus észlelésére

A Siemens Healthineers ma bejelentette, hogy a CE-megfelelőségi jelöléssel ellátott immunvizsgálati tesztje – a Novagnost Zika Virus IgM µ-capture Assay – mostantól kereskedelmi forgalomban kapható az USA-n kívüli laboratóriumok számára

A Novagnost Zika Virus IgM µ-capture Assay1 lehetővé teszi a betegellátás eredményeinek javítását az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálati algoritmusa szerinti differenciáldiagnosztika révén. A vizsgálat már a fertőzés akut fázisában, körülbelül néhány nappal a tünetek megjelenését követően képes a Zika vírus észlelésére. A közelmúltban bejelentett VERSANT® Zika RNA 1.0 Assay (kPCR)2 elnevezésű molekuláris vizsgálattal együtt a Siemens Healthineers ma már immun- és molekuláris alapú eljárást is kínál a laboratóriumok számára a Zika vírus felismerésére.

A Novagnost Zika Virus IgM µ-capture Assay felhasználóbarát módszer, ami ugyanazt az oldatot és reagenseket használja, mint más Novagnost vizsgálatok. A vizsgálat BEP® III és BEP 2000 Advance® rendszeren végezhető, és vérplazmával valamint szérummal történő használatra van validálva.

"Mivel a Zika vírus világszerte fokozódó közegészségügyi problémát jelent, a kutatások egyre inkább arra összpontosulnak, hogy már a fertőzés akut fázisában észleljék a vírust" – mondta Franz Walt, a Siemens Healthineers Laboratóriumi Diagnosztika (Laboratory Diagnostics) részlegének elnöke. "A Novagnost Zika Virus IgM µ-capture Assay vizsgálat bevezetésével a Siemens Healthineers kiegészíti a laboratóriumok vírusteszt menüjét, hiszen immunvizsgálati és molekuláris észlelésen alapuló eljárásokat egyaránt kínál esetükben."

A Siemens Healthineers célja az, hogy az egészségügyi szolgáltatók világszerte képesek legyenek megbirkózni az aktuális kihívásokkal és kiváló eredményeket érjenek el a saját környezetükben. Ügyfeleivel közösen a Siemens Healthineers új irányvonalakat alakít ki az egészségügy területén az alábbi jelige szerint tevékenykedve: "Engineering Success. Pioneering Healthcare. Together." ("Együtt a műszaki sikerért az egészségügy előharcosaként").

1 Az USA-ban nem kapható kereskedelmi forgalomban. A termék elérhetősége országonként változhat.

2 A VERSANT® Zika RNA 1.0 Assay (kPCR) vizsgálatot csak kutatási célokra (RUO) szánják az USA-n kívüli régiókban. 2016 júliusában a VERSANT Zika RNA 1.0 Assay vizsgálat vészhelyzetre vonatkozó használati engedélyt (EUA) kapott az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Ellenőrző Hatóságtól (FDA). Az EUA értelmében vészhelyzetben lehetséges a nem engedélyezett gyógyászati termékek használata vagy az engedélyezett gyógyászati termékek nem jóváhagyott alkalmazása az olyan súlyos vagy életveszélyes betegségek vagy egészségügyi problémák diagnosztizálása, kezelése vagy megelőzése érdekében, amelyeket kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) veszélyek okoztak, amennyiben nincsenek más megfelelő, jóváhagyott és rendelkezésre álló alternatívák.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény