FőoldalRendszerintegrátorRobusztus, ipari alkalmazásokra tervezett táblagép
2017. január 17., kedd ::

Robusztus, ipari alkalmazásokra tervezett táblagép

A Siemens első ízben jelent meg a piacon egy táblagéppel. A Simatic ITP1000 ipari táblagép jelenleg a leggyorsabb a kereskedelmi forgalomban kapható tábla PC-k között. A táblagép projektív-kapacitív, 10,1 hüvelyk méretű, multitouch kijelzővel van felszerelve, a legújabb Intel Core i5 Skylake processzor technológiát alkalmazza és TPM modullal is rendelkezik. Az ipari felhasználásra tervezett Simatic ITP1000 különösen alkalmas szervizelési, gyártási, mérési és tesztelési feladatokhoz, valamint operátori vezérlés és megfigyelés céljára

Az új ipari táblagép támogatja a Windows 7 és Windows 10 operációs rendszereket. A számos különféle interfésszel és jól átgondolt jellemzőkkel rendelkező Simatic ITP1000 sokoldalú eszköz, mindenütt használható, és integrálható mind új, mind meglevő üzemi koncepciókba. Az összes Simatic PC-hez hasonlóan itt is biztosított az alkotóelemek hosszú távú rendelkezésre állása, így az új Simatic ITP1000 táblagép sok éven keresztül használható.

A jelentős kihívást jelentő feladatok elvégzése érdekében a Simatic ITP1000 ipari táblagépet nagy teljesítményű lapkakészlettel állítják elő a legújabb Intel Skylake CPU technológia alkalmazásával. A DDR4 RAM memória 16 gigabájtra bővíthető, továbbá egy 256 vagy 512 gigabájt méretű félvezető alapú meghajtó (SSD) választható az eszközhöz. Még testre szabott automatizálási feladatok is rugalmasan végezhetők el a praktikus ipari funkciók használatával – ilyenek például az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás), vonalkód leolvasó, kamera és hat szabadon programozható funkciógomb. Az interfészek széles skálája is támogatja az ilyen jellegű felhasználásokat, ideértve az alábbiakat: Bluetooth, WAN, 1 gigabites LAN, soros RS 232, DC-in, mini DP, SD kártyahely, 1 C típusú USB és 2 USB 3.0 port. A PC rendelkezik egy beépített TPM 2.0 modullal a rendszer és az adatok védelme érdekében, a lopást pedig Kensington zár akadályozza meg. Az opcionális dokkoló állomás egy port replikátor, amely praktikus egykezes dokkoló állomásként lehetővé teszi az új tábla PC használatát komplett munkaállomásként is egy külső monitorral.

A Simatic ITP1000 ipari táblagép tipikus szerviz alkalmazásai közé tartoznak az egyszerű karbantartási feladatokhoz készített oktatófilmek, a helyfüggő szerviz információk, valamint a berendezésekhez történő távoli hozzáférés. A mérések és tesztelések terén az új táblagép alkalmazható mechatronikai szimulációkhoz, például az autók és repülők által keltett zaj minimalizálása érdekében, valamint az energiafogyasztás, az áramlás és a hőmérséklet mérésére. A termeléssel kapcsolatos alkalmazások között megtaláljuk az új alkalmazottak képzéséhez készített filmeket, a mobil összeszerelő állomásokat, a minőségirányítást, a megrendelés előkészítési (kigyűjtési) táblázatokat, valamint a vezető nélküli szállító rendszereket. Ami az operátori vezérlést és megfigyelést illeti, a Simatic ITP1000 alkalmas az olyan helyfüggő feladatok végrehajtására, mint a beltéri navigáció, a panelekhez történő intelligens hozzáférés és a web alapú megjelenítés. A Siemens új ipari táblagépe esetén a lehetséges felhasználások széles skáláját az irodai alkalmazások teszik teljessé, például a termelési adatok kiértékelésére szolgáló Excel táblázatok.

Az új Simatic ITP1000 ipari táblagép a Siemens által kínált Simatic ipari PC portfólió részét képezi. A portfólió felöleli a box, panel és Rack PC-k méretezhető termékcsaládjait, kiegészítve a speciális alkalmazásokhoz kifejlesztett további változatokkal. A Simatic IPC termékek skáláját – a kompakt, ventilátor nélküli, beágyazott készülékektől a nagy teljesítményű, bővíthető, csúcs minőségű Ipari PC-kig – kifejezetten ipari alkalmazások céljára tervezték. A mobil automatizálási feladatokhoz a felhasználók igénybe veszik az azonnal használható, robusztus kivitelű Simatic Field PG ipari programozó készüléket is.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény