FőoldalRendszerintegrátorTöbbfunkciós primer tesztrendszer
2016. október 28., péntek ::

Többfunkciós primer tesztrendszer

A Raptor nevű rendszer egy fő („mester”) egységből és adott számú, opcionális egységből tevődik össze, amelyek együttesen gyakorlatilag bármely főberendezés üzembe helyezési vagy rutintesztelési munkájában hadra fogható, közepes és nagyfeszültségű elektromos környezetben. A digitális technológia előnyeinek kihasználásával és az innovatív tervezéssel a Raptor kategóriájának legjobb hordozhatóságot kínáló tesztelőeszköze, amelyhez a gyártó SMC szerint rendkívül vonzó árazással egészül ki

A legegyszerűbb Raptor-konfiguráció egy ultrakompakt, mindössze 35 kg tömegű rendszerben szolgáltatja a forrásokat és tesztelési funkciókat. A rendszer alapeleme a mesteregység, ami mellett tartalmaz leválasztható, érintőkijelzős konzolt, feszültség- és árammérési bemeneteket, dupla feszültség- és áramforrást, bináris bemenetet, valamint egy 3 kVA teljesítményű digitális erősítőt, amely akár 9500 A nagyságú áram injektálására képes változtatható frekvenciával. Ezzel az összeállítással rendkívül sokféle tesztfeladat elvégezhető, legyen szó akár áramköri megszakítókkal kapcsolatos, elektromoshálózat-integritási, transzformátor-szaturációs stb. mérésekről.

A nagy áramú alkalmazásoknál a Raptor egy különleges technikát vet be, amely ránézve egyedi szolgáltatást jelent. A rendszerben kialakított, egyedi megjelenést kölcsönző furaton a nagy áramú vezetőt átvezetve kell annak mindkét végét a minősítés alatt álló eszközre csatlakoztatni. Az effektív keresztmetszet növelése érdekében több kábel párhuzamosan is mérhető, a feszültség pedig egyszerűen felszorozható több kör alkalmazásával az egység körül. További teljesítményigény esetén 5 kVA teljesítményű szekunder egységek illesztése is lehetséges egészen akár 18 kVA teljesítményig és 15 kA áraminjektálási maximumig. A szekunder egységek a Raptor mesteregységével infravörös kapcsolaton keresztül kommunikálnak.

Az SMC honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény