FőoldalRendszerintegrátorGőzturbinák biomassza-tüzelésű erőművekhez
2016. augusztus 26., péntek ::

Gőzturbinák biomassza-tüzelésű erőművekhez

Csupán néhány hét leforgása alatt a Siemens brit és amerikai ügyfelektől kapott megrendelést összesen kilenc kompakt gőzturbina leszállítására. A turbinákat a Siemens németországi termelő üzemében, Frankenthal-ban kell legyártani. Három SST-040 turbinát a Kara Energy Systems B.V. holland energia-szolgáltató cég rendelt meg Nagy-Britanniában levő biomassza-tüzelésű erőművekhez, míg az USA-beli Seattle-ben, Washington államban működő Airclean Energy vállalat hat darab kompakt SST-110 gőzturbinára adott megrendelést

A Siemens SST-110 turbina leszállítása: hat kompakt SST-110 gőzturbinát fognak üzembe helyezni az USA középnyugati részén levő ipari létesítmények technológiai gőzt hasznosító rendszereiben.

"Ezek az új megrendelések kihangsúlyozzák az elosztott energiatermelési megoldásoknál alkalmazott kisebb egységek iránti növekvő igényt" - mutatott rá Volker Neumann, a Siemens Frankenthal-ban levő gyárának termelési feltételekért felelős vezetője. "A két megrendeléssel mi is hozzájárulunk Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok fenntartható energia ellátásához."

A 300 és 420 kW villamos teljesítményre tervezett három SST-040 turbinát Nagy-Britannia három biomassza-tüzelésű erőművében fogják üzembe állítani. Az ütemterv szerint ezek az erőművek 2016. november és 2017. február között kezdenek üzemelni. A legutóbbi tizenkét hónap során a Siemens már három ugyanilyen megrendelést kapott a Kara cégtől.

Ez az első alkalom, amikor a Siemens egy SST-040 turbinát 300 kW-nál nagyobb kimenő teljesítménnyel szállít le. Az egység a meglevő SST-040 turbina technológiáján alapszik, de a 300 kW-ot meghaladó kimenő teljesítményű turbinák iránti igény miatt növelték a kapacitását. Ez a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy akár 750 kW-ig fokozzák az SST-040 turbinák elektromos energiatermelő kapacitását. A turbinát, a hajtóművet, a villamos generátort és az összes kapcsolódó berendezést egy közös tartókeretre telepítik. Ez a körülbelül 4.500 kg-t nyomó, gyakorlatilag karbantartást nem igénylő gép a gőzturbinák családjának egy könnyűsúlyú tagja. A kompakt konstrukciónak köszönhetően az egységnek csak nagyon kisméretű alapzatra van szüksége.

Az amerikai Airclean Energy cég a hat kompakt SST-110 gőzturbinát komplett létesítményekbe integrálja. Az egyenként 3 megawatt kimenő teljesítményű turbinákat az USA középnyugati részén levő ipari létesítmények technológiai gőzt hasznosító rendszereiben fogják üzembe helyezni. Ezek turbinák a gőznyomás csökkentő szelepes (PRV) állomásokat fogják kiváltani, optimalizálva a gőz-ciklus hatékonyságát. Az ilyen típusú utólagos korszerűsítést több USA állam számos közműcége szubvencionálja.

A nyomáscsökkentő szelepes állomásokat arra használják, hogy a kazán gőznyomását a rendszer által megkívánt szintre csökkentsék. Egy ipari létesítményen belül a különféle rendszereknek különböző az üzemi nyomás igényük. Amikor a gőznyomást egy szelepen keresztül csökkentik, jelentős energia vész el. Az Airclean Energy úgy hasznosítja ezt az elveszett energiát, hogy a gőznyomást a Siemens turbinán keresztül csökkenti, és egy generátort hajt meg vele, ami kompenzálja a létesítmény elektromos energia fogyasztását. Az SST-110 előnyös tulajdonsága az a képesség, hogy a nyomást egyszerre két különböző szintre csökkenti, így több fogyasztó berendezést szolgál ki egy turbinán keresztül. Számos ipari létesítmény két különböző nyomásszinten üzemel, így ez a turbina ideális választás az ipar számára.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény