FőoldalRendszerintegrátorApró cikkek komissiózására
2016. augusztus 25., csütörtök ::

Apró cikkek komissiózására

A Kardex Remstar tárolórendszereinek új generációjával magasra teszi a mércét az intralogisztikai piacon

A tároló rendszerek új generációjával jelenik meg a piacon a magyarországi leányvállalattal is rendelkező svájci székhelyű Kardex Remstar. Ez a Vertical Buffer Module elnevezésű termékcsalád. Első tagja a Kardex Remstar LR 35 automatizált raktárrendszere. Az intralogisztikai megoldásokat gyártó vállalat új raktári automatája kivételesen magas teljesítményre képes apró cikkek komissiózása során. A Kardex Remstar LR 35 tökéletesen megfelel az intralogisztika mai, gyorsasággal, ergonómiával és energiahatékonysággal szemben támasztott követelményeinek.

A Vertical Buffer Module termékcsaládba tartozó LR 35 tároló rendszer kifejlesztésével a Kardex Remstar arra a trendre adott pozitív választ, amely a vállalatoknál tapasztalható szélesebb termékskála, kisebb rendelési tételek és a 24 órás rendelkezésre állás igényét fogalmazta meg.

Termék-innováció megoldást kínál apró cikkek komissiózására rekeszekből, karton dobozokból, tálcákról, kis- és közepes méretű raktárak számára. A rendszer a Kardex Remstar teljesen új fejlesztése, amely polcrendszerből, felrakó automatából, komissiózó állomás(ok)ból áll, valamint saját logisztikai szoftvert is tartalmaz. A Kardex Remstar LR 35 jól hasznosítható minden olyan vállalat számára, amely egy tételből álló, vagy kis volumenű megrendelések teljesítésével foglalkozik a gépgyártás, az autóipar, a vegyipar és gyógyszergyártás területén, illetve a szolgáltatás és karbantartás terén. Összehasonlítva más, széles körben használt tároló megoldásokkal, mint amilyen a mini-load rendszer, az LR 35 kiemelkedően jó tulajdonságokkal bír a beruházási költségek (megtérülés/ROI kevesebb, mint egy év alatt), a komissiózó teljesítmény, az energiahatékonyság, valamint helyigény szempontjából. Kónya Gyula, a Kardex Hungaria Kft. értékesítési igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk legújabb fejlesztésű rendszerünkre, amelynek alkalmazásával megrendelőink számára költséghatékony és rugalmas intralogisztikai megoldást tudunk kínálni. A legmagasabb elvárásoknak és legszigorúbb követelményeknek megfelelő termékeinkkel versenyelőnyhöz juttatjuk ügyfeleinket. A Kardex Hungaria Kft. a magas minőségi színvonalat, pontosságot és megbízhatóságot képviseli Magyarországon.”

Nagyobb teljesítmény az innovatív koncepció révén

Az egy, vagy több szegmensből álló LR 35 raktározó rendszer komissiózó állomásonként mintegy 500 rendelési sor feldolgozására képes óránként, és akár négy kiszolgálónyílással, komissiózó állomással is felszerelhető. Minden komissiózó állomás központi eleme a forgóasztal, amely 20 fokos szögben került kialakításra, ezáltal ergonómiailag a lehető legkényelmesebb munkavégzést biztosítja. Miközben az operátor a komissiózást végzi, az LR 35 előkészíti a következő rekeszt és a forgóasztal hátsó tárolójába helyezi. Amint az adott komissiózási folyamat befejeződött, az asztal 180 fokos fordulatot vesz, így a következő rekeszhez nyújt hozzáférést. Az áruk állandó és azonnali rendelkezésre állása minimumra csökkenti a komissiózási folyamatok során a várakozási időt.

kardexremstar 1

Rugalmas betárolás

A Kardex Remstar LR 35 tároló rendszerben a termékek szabványos ládákban, vagy AKL, ill. konvejor pályák segítségével mozgatható tálcákon is betárolhatók, így az időigényes újracsomagolási procedúra elkerülhető. Együtt tárolhatók tálcák, ládák, vagy különböző magasságú kartondobozok, amelyek egyenként 35 kg-ig terhelhetők.

Az energiahatékonyság már a tervezésnél kezdődik

Az alapoktól kezdve teljesen új fejlesztésű Kardex Remstar LR 35 minden eleme könnyű szerkezetű. Egyfolyosós polcrendszerében egy mozgó felrakó automata nagyon rövid idő alatt a megfelelő helyre teszi a rakatokat. Az LR 35 minden változata azonos alkatrészeken és technológián alapul. Az alkatrészek számának csökkentése és az alkalmazott legkorszerűbb technológia garantálja a raktári automata méretezhetőségét, és jelentős mennyiségű energiát is megtakarít. A Kardex Remstar LR 35 csupán harmadannyi energiát fogyaszt, mint például a mini-load rendszer, ezért nincs szükség komplex energia-visszanyerő rendszerre. A modern hajtástechnika, nagy hatékonyságú motorok és optimálisan konfigurált frekvenciaváltók alkalmazása szintén növelik a rendszer energiahatékonyságát. A környezeti előnyökön túl az LR 35 az integráció mestere is egyben: egyszerűen beépíthető a már meglévő folyamatokba és különösebb erőfeszítés nélkül illeszkedik bármilyen épületkialakításhoz és a már meglévő konvejor pályákhoz egyaránt. A csatlakozási pontokat a készülék elején, hátulján, vagy oldalán lehet kialakítani.

Új szoftver vezérlés

Az új termékcsalád kifejlesztésével párhuzamosan a raktári automata szoftver architektúráját is a legújabb technológiának megfelelően újították meg. Az új, nagyteljesítményű hardver, a nagy felbontású kapacitív érintőképernyő, gyors és ergonomikus kezelést biztosítanak. A kapcsolódó szoftver web alapú, amelynek köszönhetően a hardverek széles skálájával használható. Az új és kibővített funkciók valódi előnyöket jelentenek a felhasználónak: rekeszmenedzsment és kezelés, priorizált tárolás és visszakeresés, beállítható az egyes rekeszek/anyagok mozgatásának sebessége, felhasználói bejelentkezés RFID használatával.

A Kardex Remstar honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény