FőoldalRendszerintegrátorUtasbiztonság és energiahatékonyság – projektzárás a Boschnál
2016. július 13., szerda ::

Utasbiztonság és energiahatékonyság – projektzárás a Boschnál

Nagyszabású fejlesztési projektet zárt a magyarországi Bosch csoport budapesti központjában. Az autóipari projekt keretében kifejlesztésre került az akkumulátor-állapot monitorozó eszköz harmadik generációja, egy az energiahatékonyságot növelő, utazási élményt fokozó eszköz és egy az utasbiztonságot segítő, az ultrahangos érzékelők és a kamerák kombinációját alkalmazó ügyfélfüggetlen platform

Az ünnepi eseményen részt vett Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Javier González Pareja, magyarországi Bosch csoport vezetője és Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

A Robert Bosch Kft. 2013-ban indította el Budapesti Fejlesztési Központjában a csaknem 7 milliárd forintból megvalósult fejlesztési projektet. A beruházási összegből mintegy 2 milliárd forintot, vissza nem térítendő támogatásként a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap biztosított. A projekt célkitűzése a legmodernebb autóipari trendek és az autógyártók igényeinek megfelelő, utasbiztonságot szolgáló technológiák fejlesztése volt. Ebben a Robert Bosch Kft. a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel működött együtt. „A fő cél az volt, hogy a vezetők számára a lehető legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb és energiahatékonyabb vezetési élményt biztosítsuk” – mondta el Oliver Schatz, a budapesti Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

„Büszke vagyok erre a projektre, és a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ töretlen fejlődésére” – mondta el Javier González Pareja. Kiemelte, hogy immár több mint 1500 mérnököt foglalkoztat a Bosch fővárosi k+f fellegvára, tehát az utóbbi három és fél évben megduplázták a központban dolgozó magasan kvalifikált szakemberek számát. Oliver Schatz hozzátette, hogy a központban a dinamikus fejlődés a projekt lezárása után sem áll meg, hamarosan az egyik legfontosabb autóipari megatrend fejlesztési projektje indul el Budapesten.

A Bosch honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény