FőoldalRendszerintegrátorA ThyssenKrupp Industrial Solutions a Siemens szoftverét választotta
2015. október 13., kedd ::

A ThyssenKrupp Industrial Solutions a Siemens szoftverét választotta

A ThyssenKrupp csoporton belül az üzemek építésének specialistája, a ThyssenKrupp Industrial Solutions úgy döntött, hogy azonnali hatállyal a Siemens Comos nevű üzemtervezési és üzemirányítási szoftver megoldását fogja alkalmazni a cégen belül mindenütt, a globális üzemépítési üzletág további integrálásának részeként. A Folyamat Technológiák (korábban Uhde) egység már 1997 óta használja a Comos-t, a szabványos szoftver alkalmazása pedig lehetővé teszi, hogy a ThyssenKrupp Industrial Solutions sokkal gyorsabban és hatékonyabban kezelje a globális tervezési folyamatokat és az üzemirányítási feladatokat. A cég a világ egyik vezető szolgáltatója a vegyi üzemek, finomítók, cement- és más gyártelepek, valamint a bányászati üzemek, ércfeldolgozók és kikötők kezelése terén

Jens-Michael Wegmann, az Industrial Solutions üzletág igazgatója és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, így kommentálta az eseményt: "Számunkra a Comos jövőálló szoftver megoldás a holisztikus üzemirányítás céljára egy ipartelep teljes életciklusa során. Az informatikai infrastruktúra konszolidálása és harmonizálása megteremti az alapot arra, hogy optimálisan kihasználjuk az üzemépítés területén mutatkozó globális növekedési lehetőségeket."

Andreas Geiss, a Comos Industry Solutions alelnöke így nyilatkozott: "Örülünk a ThyssenKrupp Industrial Solutions döntésének, így az egész vállalatra kiterjesztik hosszú múltra visszatekintő együttműködésünket. A szakértelmünk és a hosszú évek során gyűjtött tapasztalatok intelligens és egyedi megoldási koncepciók formájában fognak megtestesülni. Comos portfóliónk segíti a felhasználókat abban, hogy sikeresen megküzdjenek az üzem teljes életciklusa során felmerülő tervezési (mérnöki) kihívásokkal."

A Comos üzemtervezési és üzemirányítási szoftver magába foglalja a komponensek és üzemek folyamat-tervezési feladatait egészen a teljes automatizálásig, ideértve az elektrotechnikával, méréssel és szabályozással kapcsolatos műveleteket. A funkciók tervezése a szabványoknak megfelelően történik, tehát hatékonyan és pontosan valósul meg egészen az automatizálásig, az alkalmazott folyamat-tervezésnek, valamint az alapvető és részletes tervezési fázisoknak és műveleteknek köszönhetően. A Comos konzisztens rendszer a tervezéstől az üzemvitelig, segítségével a felhasználó nagyobb üzemi hatékonyságot képes elérni az életciklus valamennyi fázisában.

A Comos szoftver megoldás egységes adatplatformja a projekt szempontjából lényeges adatok problémamentes áramlását biztosítja az üzem tervezői, üzemeltetői és telepítői számára a vállalat minden szintjén és a projekt összes fázisában. Ez elősegíti egy olyan átfogó szoftver megoldási koncepció kialakítását, ami globálisan integrálható. Az üzem életciklusának következetes tervezése a Comos szoftverrel összekapcsolja egymással a tervezői és üzemeltetői területeket, így holisztikus üzemirányítást tesz lehetővé valamely ipari létesítmény teljes életciklusa során. A munkafolyamok hatékonyabbá válnak, a termelékenység nő, és a tervezés minősége javul, az üzemi adatok pedig naprakészen és ellentmondás-mentesen állnak rendelkezésre a teljes életciklus során.

Az integrált tervezés csökkenti a hibaforrásokat, hiszen kevesebb interfész van a különféle műszaki alrendszerek között. Továbbá a tervezési munkafolyam minden lépésében javul a minőség, és bizonyos intézkedések - például a párhuzamosítás - révén csökken a piacra kerülési idő. Az olyan munkák, mint a folyamattervezés vagy az elektrotechnikai tervek készítése, párhuzamosan végezhetők az automatizálási feladatokkal. Nyílt rendszer architektúrájának köszönhetően a Comos számos interfészt biztosít más rendszerek felé és problémamentesen integrálható meglévő informatikai struktúrákba. Például a Comos EI&C (elektromos, műszerezési és vezérlő) rendszer illesztő felületeket kínál az olyan jelentős automatizálási rendszerek irányába, mint a Simatic PCS 7.

A Siemens honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény