FőoldalRendszerintegrátorEgy kilométer intelligens kapcsolóberendezés a biztonságos gyártáért
2015. augusztus 10., hétfő ::

Egy kilométer intelligens kapcsolóberendezés a biztonságos gyártáért

A világ egyik legnagyobb műtrágyagyártója, a Yara egy 25 millió dolláros projekt segítségével garantálja a biztonság és megbízhatóság legmagasabb szintjét. Az ABB MNS típusú kisfeszültségű kapcsolóberendezést szállít nekik, amely korszerűsíti a norvégiai Porsgrunnban működő gyár termelését

Ha az MNS® típusú kisfeszültségű kapcsolóberendezés részegységeit egymás mellé helyeznénk, több mint egy kilométeres távolságot fedne le. Az ABB a keretszerződésnek megfelelően 2015 első negyedévében kapta meg az első megrendeléseket.

A kommunikációs protokollok a kapcsolóberendezésbe vannak ágyazva, ez által optimalizálják az elektromos elosztó teljesítményét és az állapotfüggő monitorozást, miközben valós idejű, részletes folyamat- és elektromos információt nyújtanak az üzemeltetők számára.

„A Next Level stratégia részeként elkötelezettek vagyunk abban, hogy vevőinkkel együtt dolgozzunk, és intelligens megoldások alkalmazásával folyamatosan javítsuk a termelékenységüket kiaknázva a ʻdolgok, szolgáltatások és emberek internete' (ʻInternet of Things, Services and People') előnyeit" – mondta Tarak Mehta, az ABB Kisfeszültségű Termékek divíziójának elnöke.

A kapcsolóberendezés megnöveli a villamosbiztonságot, elősegíti a megbízható energiaelosztást, és javítja a több mint 6000 villanymotor felügyeletét és hatékonyabb üzemeltetését. Az ABB és a Yara által aláírt keretszerződés biztosítja a motorok és hajtások szállítását a Yara számára.

Az ABB megrendelése kiterjed a Yara egy másik programjára is, amellyel a porsgrunni gyártóegységben a műtrágyagyártást 50000 tonnával, míg a kalcium-nitrát termelést évi 200000 tonnára növelik. A projekt megvalósítása hét évig tart, a teljes beruházási költsége 270 millió dollár.

A kisfeszültségű energiaelosztás tervezését és gyártását célzottan a Yara egyedi követelményei szerint, az ABB kisfeszültségű rendszereinek egyik gyártója végzi, amely Norvégiában, Skienenben üzemel.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény