FőoldalRendszerintegrátorIzolált jelkétszerező
2015. január 30., péntek ::

Izolált jelkétszerező

A VariTrans® A 20300 jelkétszerező egy rendkívül kompakt és költséghatékony megoldásként jelentkezik a piacon, és a bemenet, mindkét kimenet, valamint a tápegység egymáshoz képesti teljes, 4-portos leválasztását valósítja meg

Mérés- és vezérléstechnikai feladatokhoz gyakran szükség van olyan analóg referenciajelekre, amelyeket két helyen is, jellemzően két eszköz által is fel kell dolgozni. A torzított jelek és esetleg kárkeletkezés megakadályozása érdekében célszerű az eszközök egymáshoz képesti galvanikus leválasztása. A mindössze 6 mm vastagságú, 8-kivezetésű, moduláris burkolattal rendelkező VariTrans® A 20300 kis helyet foglal el, és szükség esetén később is bármikor telepíthető a kiszemelt rendszerbe.

Az analóg bemeneti jel kétszerezése mellett a VariTrans® A 20300 a jeleket szükség esetén konvertálni is képes. Például, ha a jelforrás csak egy feszültségkimenettel rendelkezik, de a rendszerben áramjelekre is szükség van, a jelkétszerező a 0 – 10 V feszültségjelet arányosan képes a szükséges áramerősség-tartományba (0 – 20 mA vagy 4 – 20 mA) konvertálni, sőt lehetőség van a „dead zero" (0 – 20 mA) tartományból a „live zero" (4 – 20 mA) tartományba konvertálni. Az egymásnak megfelelő bemeneti és kimeneti jelek kalibrálásra kerülnek, választani közöttük DIP kapcsolóval lehet.

A VariTrans® A 20300 használható eredményesen akkor is, ha különösen nagy kimeneti terhelésre van szükség. A standard jeles források többnyire legfeljebb mintegy 500 Ω terhelés meghajtására képesek, vagyis kb. 10 V/20 mA szolgáltatására. Bizonyos esetekben azonban (pl. beavatkozók) például nagyobb feszültségre lehet szükség, mivel bemeneti ellenállásuk magasabb. A jelkétszerező ebben az esetben is megoldást nyújthat, hiszen a két kimeneti jel ilyen esetben nem külön-külön, hanem sorba kötve, egyetlen jelként kerül felhasználásra. Az elérhető feszültség így megkétszereződik, és akár 1 kΩ-os terhelés is meghajtható a 20 V/20 mA rendelkezésre állásával.

A Knick honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény