FőoldalRendszerintegrátor„A SIPLACE helyszíni tesztjeiből mindig mindkét fél profitál”
2014. december 08., hétfő ::

„A SIPLACE helyszíni tesztjeiből mindig mindkét fél profitál”

14-8-siplace-0A visszahívási akciók sok pénzbe kerülnek a gyártók számára – így érthető, ha megkövetelik az előírásokhoz hű gyártást és a hiánytalan visszakövethetőséget. A SIPLACE felkínálta a bebro cég számára annak lehetőségét, hogy előzetesen, saját termelésükben nyolc héten át behatóan tesztelhessék a vonalkód-leolvasás továbbfejlesztett Traceability-funkcióit

„Amikor helyszíni tesztet javaslunk, az ügyfelek kezdetben néha szkeptikusak. Attól tartanak: a teszt és a SIPLACE-csapat jelenléte megszakíthatja vagy zavarhatja a futó termelést" — meséli a SIPLACE Supply Chain Management tesztközpontjának vezetője, Bernd Pfeiffer. A SIPLACE Team szembeszállt ezekkel a kétségekkel, és bebizonyította: a teszt zavarmentesen is lebonyolítható. „A tesztfázis, a SIPLACE-csapattal való együttműködés, a gyártósorunk kiértékelése — ebből a nyolchetes terepi tesztből egyértelműen profitáltunk" — mondta Matthias Hagenmaier, gyártásvezető.

bebro electronic & SIPLACE

„SIPLACE partnerünktől, Alexander Burgitól hallottunk az egyes nyomtatott áramköri kártyák vonalkód-olvasásának tökéletesített Traceability-funkcióiról, és arról a lehetőségről, hogy ezeket a jellemzőket már terepen, nálunk a gyártásban is tesztelhetjük — mondta Hagenmaier úr. — Egyből benne voltunk, mert kiváló alkalom volt ez számunkra, hogy az új funkciókat már két hónappal a hivatalos megjelenésük előtt használhassuk."

A SIPLACE Traceability 3.5-ös verziójával a bebro most még jobb áttekintéssel rendelkezik az egyes nyomtatott áramköri kártyákra beültetett anyagokról, mivel a vonalkód beolvasása most már a sor első állomásán megtörténik: a vonalkódokat nem a beültetés előtti további lépésben helyezik fel, hanem közvetlenül a gépen, mint egy SMD alkatrészt.

Így összességében az egyéni vonalkódok leolvasásával egyszerűsödik az egyes nyomtatott áramköri kártyák visszakövethetősége, és szűkül a behatárolási terület — ami fontos előny, ha a termelés állandó mozgásban van. A helyszíni teszt során 5000 nyomtatott áramköri kártyán kb. 10000 vonalkódot olvastak be — teljesen problémamentesen.

SIPLACE Random Setup – rugalmasság a gyártás területén

A helyszíni teszt során a SIPLACE Random Setup segítségével a bebro számára egy hatékonyabb gyártást lehetővé tevő, új átszerelési koncepciót is bevezettek. „Annak érdekében, hogy minden ügyfelünk legkülönfélébb követelményeinek megfeleljünk, a bebro részéről rendkívül nagy rugalmasság szükséges, ami a sor gyakori átszereléséhez vezet." Matthias Hagenmaier elmagyarázza: „Alapvetően többet szereltünk át, mint gyártottunk — ezen változtatnunk kellett!"

Ehhez értékes segítséget nyújt a SIPLACE Random Setup, mert most a soron az alkatrész-adagolók közvetlenül a gyártás alatt átszerelhetők. Ezenkívül a SIPLACE SX gépek azonnal érzékelik, hol, milyen alkatrész található, mivel a SIPLACE Setup Center és Barcode Scanning szoftverrel az előszerelési területen hozzárendelik az alkatrész-adagolókat a szükséges alkatrészekhez. Ez lehetővé teszi az új termék előkészítését és a termelés megszakítás nélküli átállítását.

Egyértelműen pozitív mérleg

14-8-siplace-1„Mindenekelőtt az ügyfeleink számára végzett prototípus-gyártásra szakosodott, nagy rugalmasságú telephelyünknek adott ez a helyszíni teszt értékes megoldásokat" — von mérleget Matthias Hagenmeier.

Bernd Pfeiffer is elégedetten nyilatkozik: „A helyszíni tesztjeink azt mutatják, hogy szoros kapcsolatban állunk ügyfeleinkkel, és megbíznak bennünk. Annál inkább fellelkesít, ha a termékeink végül megszolgálják ezt a bizalmat. Az ilyen projektekből — ez meggyőződésem — mindig mindkét fél profitál."

bebro electronic

A frickenhauseni székhelyű bebro electronic elektronikai bérgyártóként az elektronikus részegységek, készülékek és rendszerek gyártásában szerzett több mint 40 év tapasztalatát kínálja ügyfeleinek. A felkínált szolgáltatások a tervezéstől a fejlesztésen át az after sales tevékenységekig terjednek. Mivel a megbízók különböző elektronikai iparágakból érkeznek, mint az ipari elektronika, biztonságtechnika és orvostechnika, a rugalmasság fontos szerepet játszik a gyártás hétköznapjaiban. 500 munkatárssal, két SIPLACE SX1-essel és a SIPLACE Random Setup-pal várják új megrendelőik jelentkezését.

A SIPLACE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény