FőoldalRendszerintegrátorAz ABB gyorstöltő infrastruktúráját választotta a KIA az új Soul EV-hez
2014. szeptember 15., hétfő ::

Az ABB gyorstöltő infrastruktúráját választotta a KIA az új Soul EV-hez

A Kia Motors America az ABB-t választotta a forgalmazói hálózatában telepítendő egyenáramú gyorstöltők beszállítójául, hogy így támogassa Soul EV modelljének bevezetését, amely még ebben az évben megjelenik Amerika útjain. A töltők típusa a Terra 53 50 kW-s modell lesz, a Kia CHAdeMO gyorstöltő-csatlakozójához alakítva; ez a típus az új autót 15-30 percen belül képes feltölteni

A Kia, most Észak-Amerikába érkező legújabb, teljesen elektromos modellje, a Kia Soul EV 27 kWh-os akkumulátorral van felszerelve, melynek segítségével a gépkocsi egy feltöltéssel 80-100 mérföldet képes megtenni. A beruházás első fázisában az ABB gyorstöltő-állomásokat a Kia nyugati parti márkakereskedéseiben telepítik, amelyek ingyenes töltést ajánlanak majd a Soul EV tulajdonosoknak.

"A Soul EV kulcsfontosságú jármű a Kia 'Tiszta közlekedés' programjában. A Level 2 és DC gyorstöltőkkel felszerelt, kiválasztott márkakereskedéseink újabb lehetőséget jelentenek számunkra, hogy a Soul EV tulajdonosoknak kényelmes, kiemelt telephelyeinken értéket nyújtsunk " – mondta Orth Hedrick, a Kia Motors America termékfejlesztési alelnöke. "Vásárlóink komoly erőfeszítést tesznek annak érdekében, hogy környezet-tudatosak legyenek, és a Kia elkötelezett, hogy a Soul EV tulajdonosai számára rugalmas, megfelelő töltési lehetőséget biztosítson."

Az ABB Terra 53 töltője a Greenlots SKY hálózatára csatlakoztatva épp tölti az új Soul EV-t
A Soul EV tulajdonosai egy RFID kártyára jogosultak, amely hozzáférést biztosít számukra a DC gyors töltőkhöz a Greenlots SKY hálózati rendszerén keresztül. A vezetők a Kia okostelefon-applikációja, vagy a jármű érintőképernyőjének a segítségével könnyen megtalálják majd ezeket a töltőállomásokat.

Bal felső saroktól az óra járása szerint haladva: az új Soul EV, amelynek alapja a Kia legjobban értékesített modellje, a Soul. A következő képen: a Soul EV gyártósora üzem közben; a jobb alsó képen: az új Kia Soul EV motorháza; bal lent: a Kia CHAdeMO gyorstöltő-csatlakozója, amellyel az ABB gyorsan fel tudja tölteni az autót olyan Kia márkakereskedésekben, amelyek támogatják az új járművet.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény