FőoldalRendszerintegrátorTanúsítás az elektromos autók gyorstöltőire
2014. május 14., szerda ::

Tanúsítás az elektromos autók gyorstöltőire

Az ABB cégcsoport bejelentette, hogy a Terra 23 és Terra 53 termékcsaládhoz tartozó gyorstöltők sikeresen teljesítették az új, egyenáramú gyorstöltőkre kidolgozott európai tanúsítási folyamatot. Az ABB gyorstöltők tanúsítását a független tanúsító cégként működő spanyolországi Applus ADIADA végezte. Az ABB több szabvánnyal is kompatibilis („multi-standard") töltői egyaránt megfelelnek a CHAdeMO 1.0 és a CE szabvány követelményeinek, ill. az iparág multi-standard gyorstöltőkre vonatkozó új irányelveinek is

A CHAdeMO 1.0 tanúsítási folyamatra márciusban, Spanyolországban került sor, közvetlenül azt követően, hogy hivatalosan is átadták Európa első, gyorstöltőkre szakosodott tanúsító házát, az Applus IDIADA-t. Az Idiada által végzett hivatalos standardokra alapozott tanúsítási eljárással párhuzamosan az ABB gyorstöltőin sikerrel végezték el a japán és európai autógyártók egyedi járműverifikációs vizsgálatait is, amelyek a CHAdeMO 0.9 tanúsítvánnyal rendelkező járművekkel való fordított kompatibilitás ellenőrzésére is kiterjedtek.

A kiterjedt tanúsítási és verifikálási folyamat elvégzése alapkövetelménynek számít a magán- és a közterületeken használatos gyorstöltők esetében egyaránt. A CHAdeMO 1.0 és CCS funkcionalitás több szigorú szabványnak való megfelelést követel meg, így pl. a töltő szigetelése és a töltőáram minősége szempontjából. A több szabvánnyal kompatibilis töltőknél ezek a követelmények különösen fontosak, ezért az ABB töltőit eleve az iparág jelenleg kidolgozás alatt álló irányelve, a több, különböző szabványnak megfelelő gyorstöltési megoldásnak egyetlen gyorstöltő rendszerbe való biztonságos és problémamentes integrálását célul tűző MOCCA (Multi Outlet Charger Configuration Agreement/kb. több-kimenetű töltőkonfigurációs protokoll) specifikáció szerint tervezi. Ez a konstrukciós megoldás biztonságot, műszaki architektúrát, funkcionalitást és használhatóságot ad a rendszernek, és biztosítja annak zavarmentes működését akkor is, ha több kimenetet integrálnak egy gyorstöltőbe.

Wil van Gils, az ABB Elektromos hajtású járművek töltési infrastruktúrájának K+F elnökhelyettese a következőket mondta az ABB törekvéseiről: „Az ABB úgy döntött, hogy a termékek gyors piacra dobása helyett inkább a tanúsítási folyamatra összpontosít, ezzel garantálja a professzionális elektromos autó töltőhálózatokhoz szükséges minőséget, megbízhatóságot és biztonságot. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Japánon kívül elsőként szereztük meg a Chademo1.0 tanúsítványt, és ugyancsak elsőként, sikeresen zártuk a töltőink megfelelőség-ellenőrzési vizsgálatait európai és japán gépjárművekkel." A MOCCA-val kapcsolatban a következőt mondta: „A MOCCA specifikáció közös fejlesztése érdekében átfogó támogatást nyújtottunk az Idiada-nak, mivel meggyőződésünk, hogy ez a specifikáció kulcsfontosságú szerepet tölt be a nyilvános gyorstöltő infrastruktúra sikeres kiépítésében".

A tanúsítási folyamat sikeres lezárását követően az ABB elkezdte gyártani és szállítani a több szabvánnyal is kompatibilis Terra 23/53 gyorstöltőket. Az első termékeket a kiemelt vevőknél telepítette és helyezte üzembe március utolsó hetében. A töltők zökkenőmentesen integrálhatók az ABB meglévő, felhő alapú hálózata által biztosított szolgáltatások körébe, ami biztosítja, hogy ezek a termékek is megfeleljenek az ABB termékminőségre, üzemidőre, szervizelhetőségre és felhasználói élményre vonatkozó magas szintű követelményeinek.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény