FőoldalRendszerintegrátorMagyarországon gyártott kültéri LED-es lámpatest a GE-től
2014. április 22., kedd ::

Magyarországon gyártott kültéri LED-es lámpatest a GE-től

Új, szabályozható, kültéri LED világítótestet mutatott be a GE Lighting. A Magyarországon előállított Odyssey nevű lámpa kiemelkedő minőségével, megbízhatóságával és hatékonyságával jól illeszkedik a jelenleg világszerte alkalmazott utcai közvilágítási megoldásokhoz

A GE nagykanizsai LED Kiválósági Központjában gyártott és összeszerelt új LED világítótest 20 W, 30 W, 40 W, 55 W és 57 W teljesítményű kivitelben kerül forgalomba. A világítótesteket mindkét irányban 15 fokkal változtatható rögzítéssel látták el, ami ideális felhasználást nyújt utcák és közutak, ipari létesítmények, sétányok, valamint parkok és kertek megvilágításra 15 méteres magasságig.

A stílusos formavilágot kapott Odyssey LED szerszámok nélkül is hozzáférhető, gyorskapcsolóval ellátott, az egyszerű installálás érdekében pedig előkábelezési lehetőséget is biztosítottak hozzá. Az 50 000 óra üzemidőre tervezett lámpa élettartama napi 12 órás használat mellett 12 év. A várható alacsony karbantartási költségnek és az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően az Odyssey LED kedvező megtérülést kínál.

Mint minden GE kültéri világítási megoldás esetében az új termék piacra dobását is szigorú tesztelés előzte meg, ezáltal az Odyssey LED is részévé válhat a GE által ajánlott komplex világítási megoldásnak, amelyben beletartoznak a kapcsolódó szolgáltatások és finanszírozási lehetőségek is.

A nagy fényerősségű Odyssey LED kiegészül az optikai és elektromos alkatrészek számára nyújtott IP66 kettős védettséggel. Fejlett optikai rendszerének köszönhetően a káprázást minimálisra szorították, a horizontális és vertikális fényeloszlás pedig egyenletesebbé vált. Számos szabályzási lehetőséggel látták el az új lámpatestet, amely a DALI-val, 0-10 V dimmelhető teljesítményt nyújt, emellett az optikák és a meghajtók kombinálásával többféleképpen konfigurálható.

Mike Barrett, a GE Lighting EMEA régió termékmenedzsmentért felelős igazgatója elmondta: „A GE legújabb kültéri világítási megoldása, az Odyssey LED utcák, utak, sétányok és parkok világítására alkalmas, hogy csak néhány kültéri megoldást említsek. Az Odyssey ötvözi a korszerű LED technológiát az alacsony karbantartási költségekkel, a hosszú élettartammal és az elhelyezési variációkkal, tehát számos helyzetben ideális választás."

A GE Magyarországon is több kutatás-fejlesztési projekten dolgozik, amelyek hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez. A legkorszerűbb LED technológiákat alkalmazó beltéri és közvilágítási fényrendszerek, valamint elsősorban ezen rendszerekben alkalmazható fényforrások fejlesztését végzi jelenleg a GE Hungary Kft. a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló „Zöld fényforrás program" keretében.

A GE Lighting honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény