FőoldalRendszerintegrátorEnergiaforrások nemcsak okostelefonokhoz
2013. november 26., kedd ::

Energiaforrások nemcsak okostelefonokhoz

Az „Energiatelepek" (Power Bank) vagy mobil tápforrások USB kimenettel, segíthetik a zavartalan munkát

Manapság szinte minden USB porttal szerelt elemes táplálású eszköz működtethető vagy tölthető ezen a porton keresztül. Az okostelefonok, külső merevlemezek, különböző modemek, adatrögzítők (loggerek) és sok más speciális eszköz szinte mindegyike működtethető/tölthető egy külső mobil tápforrás – „energiatelep" – USB portjáról is.

Tekintettel arra, hogy egyre több készülék rendelkezik ezzel a lehetőséggel, a híres Apacer cég 2 típusát (B110 és B120) is felvette állandó kínálatába a SOS electronic, melyek között a fő különbség a beépített akkumulátor kapacitása (4400/6600 mAh). A B110 típusnak egy USB portja van, mely maximum 5 V/1 A áramot tud szolgáltatni, a nagyobb B120-nak 2 USB portja van, melyek maximális árama 1,5/1 A (vagy max. 2,1 A a két port egyidejű használata esetén). Mindkét energiatelep mikro USB porton keresztül tölthető a tartozék rövid kábel segítségével pl. PC-ről, USB adapterről vagy az egyre gyakrabban előforduló fali USB aljzatokról, melyek egyre elterjedtebbek a modern építményekben, reptereken, stb. Ugyanez a mikro USB/USB „A" kábel használható a működtetni vagy tölteni kívánt eszközök csatlakoztatására is (a kimeneti csatlakozón keresztül).

Mindkét típus apró kiegészítője egy 5 mm-es fehér LED, így a B110 és a B120 egy kicsi, ám kitartó zseblámpaként is funkcionálhat. A jellemzők áttekintése megtalálható az Apacer B110 és B120 adatlapjain.

Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. univerzális hordozható tápforrások USB csatlakozóval
  2. 5 V/1 A ill. 5 V/1,5+1 A
  3. két típus 3,7 V/4400 mAh vagy 6600 mAh kapacitással
  4. alkalmas minden, USB porton keresztül működtethető/tölthető mobil eszközhöz
  5. telep állapot kijelző
  6. beépített 5 mm-es LED, mely zseblámpaként szolgál

A SOS electronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény