FőoldalRendszerintegrátorA pénze bánhatja
2013. november 05., kedd ::

A pénze bánhatja

A rosszindulatú támadások során az áldozatok 36 százalékát érte anyagi veszteség, amelyhez még hozzájön a károsodott eszközök többletköltségei is. Ezt tovább nehezíti az a tényező, hogy rosszindulatú támadások esetén az áldozatok mindössze 39 százaléka tudta visszaszerezni elvesztett adatait, míg 61 százalékuk soha nem látta viszont féltve őrzött személyes információit

Sokan úgy gondolják, sajnos tévesen, hogy a rosszindulatú vírusok jelenléte nem okoz gondot, azon kívül, hogy lassítják a számítógépet vagy olykor összeomlik néhány weboldal. Azonban az igazság az, hogy a rosszindulatú támadások már régóta nagy károkat okoznak, amelyeknek összege súlyos forintokban mérhető. Például egy sikeres online banki felület támadása esetén, a bűnözők hozzáférhetnek a felhasználó megtakarításaihoz, legyen szó bármekkora összegről.

A felmérés résztvevői közül 17 százalék válaszolta azt, hogy fizetett már azért egy harmadik félnek, hogy megjavítsák a kibertámadás során megsérült eszközét. Továbbá az áldozatok 10 százalékának kellett fizetnie azért, mert elvesztette az adatait, míg 9 százalékuknak alkatrészt kellett cserélni és 5 százalékuknak teljesen új készüléket kellett vásárolni a sikeres kibernűnözésnek köszönhetően.

Azonban, ahogy a riport is rávilágít az európai áldozatok 14 százalékának adatai helyrehozhatatlanul károsodtak, míg 47 százalékuk csak részben tudta visszaállítani az elveszett adataikat. A válaszadók több mint negyede (27%) szenvedett már el legalább egy rosszindulatú támadást az elmúlt 12 hónapban, ami igen jelentős szám, de nem meglepő. Hiszen a Kaspersky Lab szakemberei több mint 200 000 új mintát azonosítanak minden egyes nap, ami jelentős növekedést jelent, az előző év 125 000-es értékhez képest.

A felmérés eredményei megerősítik azt a tényt, hogy alapvető fontosságúvá vált az online kapcsolattal rendelkező eszközeink védelme, valamint a proaktív védelem. A rosszindulatú vírusok észlelése és blokkolása kulcsfontosságú tényező az antivírus technológiák között. A Kaspersky Internet Security – Multi-Device olyan fejlett biztonsági megoldás, amely egyszerre több eszközét is képes megvédeni, legyen szó akár Android, IOS vagy Windows operációs rendszerről. A pénzügyi veszteségek elkerülése érdekében használjon minden esetben antivírus megoldást, amelyeknek köszönhetően elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény