FőoldalRendszerintegrátorÚj ipari internetes előrejelző technológiák a piacon
2013. október 15., kedd ::

Új ipari internetes előrejelző technológiák a piacon

14 új ipari internetes előrejelző technológia piacra dobását jelentette be a GE. Az új technológiák használatával a globális iparágak számos területen javíthatják eredményeiket: minimálisra csökkenthetik például a nem tervezett állásidőt, növelhetik termelékenységüket, javíthatják a megelőző karbantartás hatékonyságát, csökkenthetik üzemanyag-költségeiket és károsanyag-kibocsátásukat

A GE által kifejlesztett megoldások a Predixen, az első ilyen jellegű ipari erőplatformon futnak majd, amely standard, biztonságos összeköttetést teremt a gépek, az ipari nagy adat és az emberek között. A GE emellett új partnerekkel – az AT&T-vel, a Ciscóval és az Intellel – bővíti hálózatát; ennek köszönhetően még tovább nő a gépek közötti vezetékes és vezeték nélküli összekapcsolhatóság.

Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az ipari adat nemcsak mennyiségileg nagy, hanem a legkritikusabb fontosságú és legösszetettebb nagy adat is egyben. Számunkra a legnagyobb kihívást - és egyben a legnagyobb lehetőséget is - az jelenti, hogy ezen adatok rendkívül biztonságos kezelésével és elemzésével jobb eredményekhez segítsük ügyfeleinket és a társadalmat. Hatékonyabb előrejelzést lehetővé tevő megoldásokat fejlesztünk ki, és olyan érzékelőket építünk be termékeinkbe, amelyek folyamatosan mérik a teljesítményt, így ügyfeleink komoly termelékenységnövekedést érhetnek el, végső fokon pedig nullára redukálhatják a nem tervezett állásidőt. Az ipari internet e teljesítmény megfigyelésével, előrejelzésével és korrigálásával segíti elő, hogy a légitársaságok, vasúttársaságok és erőművek maximális hatékonysággal működjenek."

A GE immár 24 előrejelző megoldást kínál az ügyfelek számára, ebből 14-et most dobott piacra. A megoldások az eszköz- és az üzemeltetés-optimalizálást szolgálják azáltal, hogy rugalmasabb módszereket kínálnak a gépek és a teljes üzemeltetés menedzselésére: elősegítik a hatékonyabb működést, a kisebb fogyasztást, a hatékonyabb karbantartást, illetve a nem tervezett állásidő minimalizálását.

A különféle iparágakban tevékenykedő ügyfelek már tavaly is komoly hatékonyságjavulást értek el. A St. Luke Egészségügyi Központban például – ahol a GE szoftverével kezelik és elemzik a beteg- és a berendezésadatokat – 51 perccel csökkent az ágyváltások átfutási ideje, emellett a betegvárakozási idő is lecsökkent. A Gol Légitársaság repülési útvonalainak hatékonyabb nyomon követésére, elemzésére és módosítására használja a szoftvert, ami becslésük szerint 90 millió dollár megtakarítást hoz számukra az elkövetkező öt évben.

Az idén piacra dobott első tíz termék eddig már 290 millió dollár árbevételt generált, a megrendelések értéke pedig 400 millió dollár. A magas árrésű, 160 milliárd dollár értékű rendelésállományára építve a GE újabb technológiákat fejleszt ki, évente 3-5%-kal növeli az üzemelő bázisra jutó árbevételt, és éves szinten több mint 15%-kal növeli a szoftvereladásokat. Már megvan a 14 első üzemeltető a 14 új technológiához. A most piacra dobott termékek az alábbiak:

Eszközoptimalizálás

  • The Drilling iBox System (Oil & Gas)
  • ReliabilityMax (Oil & Gas)
  • Field360 (Oil & Gas)
  • System 1 Evolution (Oil & Gas)
  • LifeMax Advantage (Power & Water)
  • PowerUp (Power & Water)
  • Rail Connect 360 Monitoring and Diagnostics (Transportation)

Üzemeltetés-optimalizálás

  • Non-destructive Testing Remote Collaboration (Oil & Gas)
  • Hof SimSuite (Healthcare)
  • Cloud Imaging (Healthcare)
  • Grid IQ™ Insight (Energy Management)
  • Proficy MaxxMine (Energy Management)
  • Flight Efficiency Services (Aviation)
  • ShipperConnect (Transportation)

A Predix-ről

Az ipar olyan új korszakba lépett, ahol a gépek által generált adatok mennyisége kétszer olyan gyorsan nő, mint bármely más nagy adatszegmensben. A GE létrehozott egy új platformot – a Predixet –, amely képes az ipari nagy adat feldolgozásával összefüggő komplex igények kezelésére. Bármilyen rendszerre vagy gépre – a sugárhajtóművektől az MR-gépekig – fejleszthetők alkalmazások, amelyek az ipari internetre kötve távolról menedzselhetők. A platformra épülő új megoldások könnyen integrálhatók az ügyfelek már meglévő szoftveres és adatkezelő infrastruktúráival, ami a termelékenység növekedését, kevesebb hulladékot és hatékonyabb üzemeltetést eredményez. A Predix a helyi (on-premise) vagy felhőtechnológiák összekapcsolásával teszi lehetővé az elosztott számítási és elemző rendszerek működését, az eszközmenedzsmentet, a gépek közötti kommunikációt és a mobilitást. A platform új elemei között megtalálható a Predix Machine, a Predix Insight, a Predix Asset és a Predix Experience. A kibővített funkcionalitás, amelynek köszönhetően a gépek intelligensebbek lesznek, korszerű eszközkezelési megoldást biztosít az egyedi kezelést igénylő ipari eszközökhöz, és a korszerűbb, hordozható eszközök alkalmazhatósága révén újfajta felhasználói élményt kínál az ipari szakemberek és más felhasználók számára. A Predixről bővebb információ itt található: www.gesoftware.com/predix.
2014-ben a GE elindítja Predix Technology partner- és fejlesztői programját a megoldásszolgáltatók számára, akik a legkorszerűbb Predix platformtechnológiákat saját megoldásaikba integrálhatják.

Ipari internetes partnerségek

A GE ipari internetes partneri és szolgáltatói hálózatának folyamatos bővítése keretében ma három olyan új stratégiai szövetség megkötését jelentették be, amelyek megerősítik a Predix platformot, és lehetővé teszik az új prediktív megoldások alkalmazását a globális iparágakban. Az új partnerségek a GE és az Amazon Web Services, az Accenture és a Pivotal közelmúltbéli együttműködése nyomán jöttek létre, mely együttműködések a Predix platform fejlesztésének előmozdítását szolgálták.

Az új együttműködések elősegítik a gépek közötti vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció javítását, egy biztonságos ipari erőhálózat kifejlesztését az ipari internetre csatlakozó gépek számára, valamint virtuális szabályozórendszerek kifejlesztését a gépekhez.

  • Az AT&T és a GE együttműködése arra irányul, hogy a GE gépeit az AT&T hálózatára és felhőjére csatlakoztatva létrehozzák az első magas fokon biztonságos vezeték nélküli kommunikációs rendszert a GE ipari internetéhez. Ez a rendszer látja majd el a távfelügyeleti és diagnosztikai feladatokat, illetve lehetővé teszi a karbantartási problémák megoldását szinte bárhol a világon.
  • A Cisco és a GE sikeres együttműködését a kulcsiparágak mellett az olaj- és gáziparra, a közlekedési, az egészségügyi és az áramtermelési iparágra is kiterjeszti. A partnerség keretében a nyílt szabványokat felhasználva determinisztikus útvonalválasztó protokollokat fejlesztenek a gépek közötti analitikai és egyéb adatforgalom irányításához.
  • Az Intel és a GE együttműködése a virtualizáció és a felhőalapú, szabványosított interfészek GE Predix platformjába való beépítésére irányul. Ez lehetővé teszi a gépek szoftverfrissítési ciklusának lerövidítését, és nyílt infrastruktúrát hoz létre a kommunikációs szolgáltatók számára világszerte a GE ipari gépeihez való kapcsolódáshoz.

A GE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény