FőoldalRendszerintegrátorEllenálló és ellenállhatatlanul szép nyomógombok
2013. június 07., péntek ::

Ellenálló és ellenállhatatlanul szép nyomógombok

A jól látható LED háttérvilágítással rendelkező, víznek és pornak ellenálló nyomógombok még a durva bánásmódot is bírják

Ha egy alkalmazáshoz robosztus nyomógombokra van szükség, esetleg háttérvilágítással, akkor a Schurter MSM19 lehet a jó választás. A por- és vízálló nyomógombok előnyösek lehetnek, nemcsak az ipari környezet kihívásai közepette, hanem az átlagos beltéri, pl. információs vagy vezérlő paneleken történő gyakori használat során is. Az ilyen „ártalmatlan" környezet könnyen veszélyessé válhat a vizes kezeknek, kiömlő kávénak és hasonlóknak köszönhetően.

A Schurter MSM sorozat nyomógombjai az MCS sorozathoz hasonlóan használhatók, de védelmi osztályuk magasabb, IP67 (a működtetési oldalon). Az MSM sorozatban számos változat megtalálható, melyek közül 2 típust tartunk raktáron – a 1241.6624.x (24 V-ról üzemelő) zöld vagy piros háttér-világítású gyűrűvel. Az átlátszó poliamid gyűrű a LED kikapcsolt állapotában semleges színű.

Előnyök/Jellemzők:

  1. panelbe szerelhető váltóérintkezős (SPDT) nyomógomb
  2. 0,1 A/30 VDC nyomógombbal
  3. szilárd, „vandálbiztos" felépítés
  4. működtetési erő – 4,5 N/1 mm
  5. működési hőmérséklettartomány -25 - +85 °C
  6. IP40/67, IK07
  7. aranyozott érintkezők
  8. piros vagy zöld LED háttér-világítású gyűrű (24 VDC)

Az MSM sorozat moduláris felépítésű, azaz rozsdamentes házból és mikrokapcsolóból áll, ami meghatározza az elektromos tulajdonságokat. Ezekből különböző típusokat lehet felszerelni, a 2 raktári típus a Marquardt cég 1050.1151 típusával van szerelve. A közepes, 4,5 N nyomóerő és az 1 mm-es út nagyon kellemesen kezelhetővé teszi ezeket a nyomógombokat. A nyomógombok aranyozott érintkezői nagyon kis áramok kapcsolását is lehetővé teszik.

Részletes információt a Schurter MSM adatlapja tartalmaz. Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény