FőoldalRendszerintegrátorSpektrummonitorozásra és jelazonosításra
2013. április 12., péntek ::

Spektrummonitorozásra és jelazonosításra

A Narda Safety Test Solutions cég kibővítette távolról elérhető spektrumanalizátorának működési tartományát: Az NRA-3000 és NRA-6000 modellek most már folyamatos, valós idejű I/Q adatfolyamot biztosítanak. Egyidejűleg a spektrumanalízis mintavételei pontjainak száma 600.000 fölé emelkedett

A "Scope and I/Q Data" opció révén az NRA-3000 és NRA-6000 analizátorok a jelfolyamok adatait valós- és imaginárius rész szerint felbontva szállítják. 400 kHz csatornasáv-szélességig az átvitel időben folyamatos. Az adatfolyam TCP/IP vagy UDP használatán keresztül érhető el. Az NRA az adatokat 32 MHz csatorna sávszélességig maximum 250.000 pontos blokkokban viszi át. Egyszerű szövegállományhoz hasonló távvezérlő parancsok segítik az adatok további kiértékelését szoftveres és hardveres analizáló eszközökkel. Az NRA ezen kívül alkalmas RF Frontend (DSP) vevőkészülékként a műholdas kommunikáció tartományában például mérő és vezérlő rendszerekben, ahol konstellációs diagramok és mennyiségek, úgymint MER (modulációs hiba-arány), EVM (hibavektor abszolútérték) vagy Eb/NO (bitenkénti energia a spektrális zajsűrűséghez képest) szükségesek.

Spektrumanalízis üzemmódban a mintavételi pontok száma több mint 600.000-re emelkedett. A felhasználó így például egy 6 GHz szélességű spektrumot egy körülbelül 10 kHz spektrális aránnyal mérhet anélkül, hogy a különböző tartományokra kellene ráhangolnia. Így egy vagy több eredménytípus (pillanatnyi érték, maximum, középérték) szabadon kiválasztható.

Az NRA hivataloknak, mérési szolgálatoknak, adóüzemeltetőknek – mindenekelőtt Teleport-üzemeltetőknek – kínál lehetőséget a spektrum lokális vagy távoli felügyeletére (spektrummonitorozás ITU-T szerint), a jelminőség ellenőrzésére, interferenciák megállapítására, használaton kívüli frekvenciarések használatára vagy kiadására (több vivőjeles spektrum kitöltése).

Az NRA eszközcsalád

A Narda távolból elérhető spektrumanalizátorai egyes eszköztípusonként 9 kHz - 6 GHz frekvenciatartománnyal, 10 Hz - 32 MHz felbontási sávszélességgel rendelkeznek. Az ethernet-interfésznek köszönhetően (100BASE-TX) és a szabványos ASCII alapú távvezérlő parancsoknak, gyakorlatilag tetszőleges mérő- és monitorozó környezetbe köthetők be. Nagy adatmennyiségek gyors átvitele lehetséges bináris formátumban. A felhasználó-specifikus üzemmódok a következők: spektrumanalízis (Spectrum), különböző csatornák párhuzamos teljesítménymérése (Multi-Channel Power), zajmérés effektív- és csúcsértékkel (Level Meter) és egy jel időbeli lefutásának rögzítése (Scope and I/Q Data).

Minden NRA-készülék egy rack egységnyi (1 HE = RU) magas és súlya kevesebb, mint 5 kg. A nem egészen 25 VA felvett teljesítménnyel zajtalanul, ventilátor nélkül üzemel, ezért rendkívül alkalmas mobil rendszerekben vagy szűk környezetben történő felhasználásra.

A Narda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény