FőoldalRendszerintegrátorAz Ön soros kommunikációs partnere
2012. december 05., szerda ::

Az Ön soros kommunikációs partnere

Megbízható megoldások a következő 10 évre is
Az elmúlt néhány évben a Moxa részéről elsősorban az ipari Ethernet, vezeték nélküli kommunikáció, intelligens I/O, videovagy beágyazott számítógép-megoldásait mutattuk be, most azonban szeretnénk egy kicsit visszatekinteni a kezdetekhez

Az idén 25 éves gyártó első terméke egy ISA csatlakozóaljzatba helyezhető, ipari soros PC kártya volt, a negyedszázados évforduló alkalmából pedig újabb 10 évre kötelezte el magát meglévő soros kommunikációs eszközeinek elérhetőségére, azok jövőbeni rendszerekkel történő kompatibilitására, valamint a jelenlegi termékek továbbfejlesztésére a piaci igényeknek megfelelően.

Az elmúlt 25 évben a Moxa jelentős hírnévre tett szert a soros kommunikáció területén. Az elsők között jelent meg az 1980-as évek végén ipari kivitelű, ISA aljzatba helyezhető, soros PC kártyájával. Az Ethernet iparban történő elterjedése később előrevetítette a soros-Ethernet konverzióra vonatkozó mérhetetlen igényt, így nem véletlen, de talán meglepő, hogy a Moxa legtöbbet értékesített termékei is ebből a kategóriából kerülnek ki. A soros kommunikációnak még mindig megvan a létjogosultsága az iparban, ezért a mai napig nem sikerült teljes mértékben kiváltani más szabványokkal.

A Moxa ezt a trendet figyelembe véve kötelezte el magát idén, hogy egyedülállóan, még további 10 éven keresztül támogassa és fejlessze tovább soros kommunikációs megoldásait, amelyek olyan termékeket foglalnak magukban, mint például soros PC kártyák, külső és beágyazott soros-Ethernet szerverek, terminálszerverek, médiakonverterek és ipari USB-megoldások. De hogy mit is jelent ez a támogatás és fejlesztés?

Egy stabil beszállító, megbízható hardverekkel
A Moxa már 25 éve fejleszt és gyárt soros kommunikációs eszközöket. Páratlan pénzügyi stabilitásának és megalapítása óta tartó folyamatos növekedésének köszönhetően a világ egyik legmegbízhatóbb ipari beszállítójaként tartják számon. A folyamatos innovációra törekvés eredményeként a Moxa számos szabadalmat és immáron több mint 500 különböző terméktípust szállít soros porttal, amelyekből Magyarországon is évente több ezer darabot telepítenek gyártásautomatizálási, olaj- és gázipari, víz- és szennyvízkezelési, energetikai, közlekedési és más ipari alkalmazásokhoz.

Folyamatos meghajtó és OS-támogatás a rugalmas felhasználásért

Nap mint nap találkozunk még mindig olyan alkalmazásokkal, olyan ipari rendszerekkel, amelyek már több mint 10, vagy akár 15 éve is működnek, a teljes csere viszont egy kisebb vagyonba kerülne. Ezért a felhasználó csak olyan eszközt cserél, amely éppen feltétlenül szükséges, tehát meghibásodott, és a rendszer szempontjából kritikus, azaz nélküle nem működik az adott gép, gyártósor stb. Az egy-egy eszköz cseréje típusú hozzáállás azonban komoly kompatibilitási problémákat vet föl, talán legszemléletesebb példának vehetjük egy nyomtató esetét. Tegyük fel, hogy Önnek van egy számítógépes felügyeleti rendszere, amelyhez tartozik egy nyomtató, amely meghibásodik, és ki kell cserélni egy újra. A régi nyomtatót már nem lehet beszerezni, az új nyomtató pedig sajnos nem támogatja a régi operációs rendszert, ezért a nyomtatócseréhez gyakorlatilag operációs rendszert is kell cserélni, de akkor a felügyeleti szoftvert is frissíteni kell, nem beszélve az alkalmazás migrálásáról, és nagy valószínűséggel az ipari PC-t is le kell cserélni. Ez esetben tulajdonképpen majdnem az egész felügyeleti rendszer cseréjéről beszélünk, amit szerettünk volna elkerülni.
Bár nyomtatókkal nem kereskedünk, a kommunikációs eszközök interoperabilitását viszont tudjuk biztosítani. A Moxa elkötelezte magát arra is, hogy az eszközök az elkövetkezendő 10 évben is együtt tudjanak működni olyan régi operációs rendszerekkel (pl. DOS, Windows NT, Windows 2000, XP, Linux 2.4 stb.), amelyeket még mindig használnak ipari alkalmazásokhoz, hiszen azóta is megfelelően működnek, és túlságosan nagy beruházás lenne a teljes rendszert lecserélni. A Moxa emellett mindig támogatja a legelterjedtebb operációs rendszerek legújabb verzióit, például Windows meghajtók Windows Hardware Quality Labs (WHQL) minősítéssel, valamint Linux, SCO OpenServer, Unixware, QNX és más operációs rendszerek. Amint kijön egy új verzió, gyakorlatilag azonnal kiadja a Moxa is a hozzá tartozó új meghajtót, mely szabadon letölthető a gyártó hivatalos oldaláról.

Egy megbízható, hazai partner
A 2013-ban szintén 25 éves jubileumát elérő Com-Forth Kft. a Moxa hivatalos magyarországi disztribútoraként — az ipari automatizálási szoftveres megoldások mellett — már több mint 15 éve szolgálja ki kommunikációs eszközökkel a hazai ipari automatizálást. Teljes körű, magyar nyelvű terméktámogatásunkkal és folyamatos szakmai képzéseinkkel olyan hírnevet szereztünk magunknak és a Moxa termékeknek, hogy méltán választ minket a legtöbb magyar ipari felhasználó, aki megbízható terméket keres egy megbízható partnertől.

A Moxa honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény