FőoldalRendszerintegrátorLED-es fényforrások a Philips-től
2012. szeptember 07., péntek ::

LED-es fényforrások a Philips-től

Az egyedülálló fényminőségű és különleges formatervezésű LED-es fényforrások ideális energiahatékony megoldást nyújtanak az igényes szállodai és éttermi világítási alkalmazásokban, ahol kiemelkedően fontos az évszaknak, napszaknak vagy alkalomnak megfelelő hangulat megteremtése. Szállodákban, éttermekben, bárokban a természetes fénynek és az emberi bioritmusnak megfelelőn fontos elvárás a friss, éberséget fokozó, erős fény a reggeli időpontban, a kellemes, semleges fény ebédidőben és a lágy, meleg, tompított világítás az esti órákban a vacsorához, baráti összejövetelhez

A vendéglátó iparban az energiaszámla körülbelül 18%-át a világítás adja. A jelenleg használt installációk 70%-a elavult, gyakran izzólámpás vagy standard fénycsöves technológia. Mivel többnyire nagy területeket világítanak be és gyakran folyamatosan működnek (pl. szállodai előtér- és folyosó világítás), az áttérés energia-hatékony és hosszú élettartamuknak köszönhetően minimális karbantartást igénylő LED lámpákra optimális megoldás. A szállodai és éttermi szektor ezzel az egyik legnagyobb energiamegtakarítási potenciállal rendelkező ipari szegmens - a korszerűsítés jelentős mértékben hozzájárulhat az energiamegtakarítási törekvésekhez és így a környezetünk védelméhez.

Innovatív fényszabályozási megoldások a hangulatteremtés érdekében

A LED-ek a fényerő szabályozásakor (a fények tompításakor) ugyan kevesebb fénnyel világítanak, de színhőmérsékletük nem változik. Ezzel szemben az izzólámpák és halogénlámpák a fényerő csökkentésével a színhőmérsékletüket is változtatják - egyre melegebben, azaz sárgásabban világítanak, akár csak a naplemente vagy a kandallóban leégő fahasábok. A Philips új DimTone lámpái most ezt a fényhatást is képesek utánozni - a fényt leszabályozva az izzók, a nap vagy a tűz által keltett meghitt hangulatot képesek megteremteni. Természetesen szabályozva az energiafelhasználás is csökken, így további megtakarítás érhető el. A hotelekben, éttermekben, de akár az otthonokban is a LED lámpák így most már valóban mind műszakilag, mind hangulatilag valós alternatívái a 2012. szeptemberben végleg kivonásra kerülő izzólámpáknak. A DimTone technológia egy GU10-es fejelésű halogén szpot és egy E27-es fejelésű izzólámpa kiváltó formában érhető el.

Az új 17 W teljesítményű MASTER LEDbulb az első, 75 W-os izzólámpa kiváltó, ezzel a piacon kapható jelenleg legerősebb fényű retrofit LED fényforrás. Fénye kompromisszumok nélkül szabályozható hagyományos dimmerekkel, így ideális megoldás általános világítási célokra, mint például a szállodai előterek, lépcsőházak vagy az otthoni központi világítás.

Gyakran elsődleges fontosságú az esztétikum is - főleg a modern formatervezésű, nyitott vagy átlátszó burájú lámpatestek, csillárok esetében, ahol a fényforrás külalakja, az erős, de nem kápráztató fény is fontos tényező. Az ilyen alkalmazásokhoz fejlesztette ki a Philips a MASTER LEDbulb Designer lámpát, mely az áttetsző, konkáv vagy ezüstszínű konvex burájával szemet gyönyörködtető látvány. A "csupasz" fényforráshoz az enteriőrhöz leginkább illő bura szabadon választható vagy akár cserélhető is. A kiváló fényminőségű, szabályozható Designer LED lámpák hosszú élettartammal rendelkeznek, így akár éveken át nyújtanak gazdaságos és egyben kellemes világítást.

Fény és textúra

A Philips Luminous Textile névre hallgató új megoldása a fényt és a szövetet egyesíti az egyedi vizuális tartalom megjelenítésének érdekében. A gyakorlatilag bármilyen méterben kialakítható, különböző színeket, mintákat vagy kisfelbontású filmeket is megjeleníteni képes termék teljesen új perspektívákat nyit a belsőépítészetben. A Luminous Textile egy néhány centiméter vastag panel, mely többszínű LED modulokat tartalmaz. A panelt borító speciális szövet a Kvadrat Architects terméke - a belsőépítészek, lakberendezők szabadon választhatnak számos szövet közül, a megjelenítendő képek, logók, filmek könnyen programozhatók, így a helyszín arculatához, egy-egy alkalomhoz igazíthatók. A tér megjelenése egyetlen gombnyomással teljesen átalakítható - ennél egyszerűbb megoldás egy üzlet, szálloda vagy étterem arculatának, hangulatának megváltoztatására talán nem is létezik.

Energia audit - a LED-re való váltás támogatása
A Philips LED-technológiájú termékei megoldást nyújtanak gyakorlatilag bármilyen elavult technológiájú fényforrás kiváltására. A szállodák, éttermek üzemeltetőit a Philips energia audit szolgáltatással segíti az optimális megoldás kiválasztásában. Egy alapos helyszíni felmérést követően a lehetséges opciók által elérhető energia-megtakarításról és a megtérülési időről részletes kimutatás készül, mely segíti a beruházási döntést. A javasolt új installációk a legkorszerűbb LED-es fényforrásokon túl hatékony lámpatest alternatívákat és természetesen intelligens szabályozási megoldásokat is tartalmaznak a szükséges szoftverekkel és eszközökkel - így a Philips komplett megoldásokat kínál egy hatékony, korszerű, a vevő igényének leginkább megfelelő világításra.

A Philips honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény