FőoldalRendszerintegrátorPXI Express beágyazott vezérlő új, második generációs, Intel Core i5 processzorral
2012. július 30., hétfő ::

PXI Express beágyazott vezérlő új, második generációs, Intel Core i5 processzorral

Az új, nagyteljesítményű beágyazott vezérlő segít a tesztidők lerövidítésében és ideális többmagos processzort igénylő alkalmazásokhoz. Az NI PXIe-8115 figyelemre méltó tulajdonsága gazdag I/O port készlete, többek között 6 db nagysebességű USB 2.0 portja van. Ezeknek a beépített periféria portoknak köszönhetően minimalizálható a külső adapterek száma, ami költséghatékony hibrid rendszerek építését teszi lehetővé

A szervizelhetőség megkönnyítése és az állásidő csökkentése érdekében az NI PXIe-8515 beágyazott vezérlőt ROM-ból futó, továbbá lemezmeghajtó diagnosztikai eszközökkel is ellátták, hogy a vezérlő állapotát minél gyorsabban és egyszerűbben lehessen meghatározni. A mérnökök sokféle teszt, mérő és vezérlő alkalmazás hatékonyságát tudják fokozni, ha a vezérlőt az NI LabVIEW rendszertervező szoftverrel kombinálják.

Az Intel Core i5-2510E processzorral az NI PXIe-8115 vezérlő 2,5 GHz órajellel tud működni és az Intel Turbo Boost Technology alkalmazása lehetővé teszi az órajel frekvenciájának az alkalmazás típusának függvényében való automatikus növelését. Például, ha egy alkalmazás csak egyszálas végrehajtást generál, akkor a CPU egy nem használt magot üresjáratba kapcsol, az aktív magok órajelét pedig 2,5 GHz-ről 3,1 GHz-re növeli. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a szoftveralkalmazásokat nem szükséges sokszálas végrehajtás követelményeinek megfelelően készíteni, mégis használhatják a legújabb CPU fejlesztések előnyeit. A rugalmasság, hogy egy dual-core alapú rendszer nagyteljesítményű egymagos módban is tud működni, ideális választássá teszi az új kontrollert alkalmazások széles köréhez, beleértve nagyteljesítményű automatizált teszt és ipari vezérlési feladatokat is.

A CPU nagy teljesítménye mellett az NI PXIe-8115 típusú vezérlő rendelkezik hat USB 2.0 porttal, két display porttal - így több monitor is csatlakoztatható egyszerre - dupla Gigabit Ethernettel, GPIB, soros és párhuzamos portokkal. A nagyszámú és sokféle I/O periféria csatlakoztatási lehetőség mellett nincs szükség önálló PXI I/O modulok beszerzésére. A mérnökök optimálisan tölthetik ki a PXI keretben rendelkezésükre álló helyeket a mérési feladatokhoz szükséges modulokkal a standard I/O modulok helyett. A sok memóriát igénylő alkalmazásokhoz a kontroller alapesetben 2 GiB 1333 MHz DDR3 RAM-mal kapható, amely 8 GiB méretig bővíthető és a 64 bites Windows 7 operációs rendszerrel is működik. Az NI PXIe-8115 vezérlő és az NI PXIe-1082 keret kombinációja ideális megoldás intenzív analizáló, kép és jelfeldolgozó, illetve nagysebességű adatgyűjtő alkalmazásokhoz.

A PXI rendszerek megbízhatóságának növelése érdekében az NI PXIe-8115 vezérlőbe ROM-ból futó és HDD diagnosztikai eszközt is implementáltak, ami a beágyazott PXI vezérlő szervizelhetőségét javítja. Ezeknek az új funkciónak köszönhetően a mérnököknek nincs szüksége harmadik féltől származó eszközök használatára, ha a HDD és a memória állapotát kell megvizsgálniuk. Az NI memóriára és HDD-re vásárolható pótalkatrész opciójának és a diagnosztikai eszközzel végzett analízis kombinációjának köszönhetően az NI PXIe-8115 továbbfejlesztett szervizelhetősége csökkenti az állásidőt és biztosítja az alkalmazás lényegében zavartalan működését.

Az érdeklődők a www.ni.com/pxi honlapon további hasznos információkat találnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény