FőoldalRendszerintegrátorSpeciális funkciók programozható tápegységekben
2012. április 15., vasárnap ::

Speciális funkciók programozható tápegységekben

Számos olyan gyártásközi ellenőrzési folyamat van, amelyik nem végezhető el szabványos tápegységekkel. Alkalmazások sokasága igényel stabil, precízen változtatható és felügyelhető tápfeszültséget és áramot

A TDK-Lambda Genesys, ZUP és Z+ sorozatú, programozható tápegységei számos hasznos funkciót és szolgáltatást kínálnak, miáltal rendkívül egyszerűen és hatékonyan használható eszközzé válnak.


Gyakori alkalmazási probléma - például egyenáramú motorok vizsgálata során -, hogy a fogyasztó visszadolgozik a tápegységre, megzavarva annak működését.


Ennek a problémának a kezelésére fejlesztették ki a Genesys programozható tápegységekben a "Power Sink" funkciót, amelynek segítségével a tápegység képes elnyelni a fogyasztó által visszatermelt energiát.

A "Power Sink" funkció fontosabb jellemzői

  • Képes 200 W csúcsteljesítmény elnyelésére.
  • Megtartja a beállított kimeneti feszültséget, függetlenül attól, hogy a kimeneti teljesítmény pozitív vagy negatív (kibocsát vagy elnyel).
  • Ideális megoldás PWM-vezérlésű motorok vizsgálatára, amelyek gyakran visszatáplálnak a tápegységre a lassítás során.
  • Alkalmassá teszi a tápegységet az automatikus vizsgálóberendezések által igényelt, gyors lefutású programozott feszültségcsökkenések biztosítására terhelés nélkül is.
  • Alkalmazható kondenzátorok és akkumulátorok vizsgálatára is.
  • Alkalmazható autóipari motorok (mint például ablakemelő motorok, visszapillantó tükör és ülésállító motorok) vizsgálatára.

Az Energom Electronic Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény