FőoldalRendszerintegrátorElektromágneses térerőmérő szonda 1500 V/m térerőig
2012. március 30., péntek ::

Elektromágneses térerőmérő szonda 1500 V/m térerőig

A PMM EP-602 készülék egy széles mérési tartománnyal (1,5 - 1500 V/m) rendelkező izotróp szonda, mely az 5 kHz - 9,25 GHz frekvenciatartományban alkalmas elektromágneses terek mérésére 3000 V/m túlterhelhetőségi határral és 0,01 V/m felbontással

Ezek mellet az egyedülálló tulajdonságok mellett a PMM EP-602 szonda innovatív formai megoldásokkal is rendelkezik, melyek túllépnek a hagyományos térerőmérő szondák megszokott határain.
Szinte tökéletes izotrópia érhető el a hat monopólus gömbszimmetrikus formájának köszönhetően, melyek egy 17 mm átmérőjű középső ház körül helyezkednek el. Ebben a középső házban található a teljes elektronika, az újratölthető akkumulátor és az adatátvitelhez szükséges kétirányú optikai interfész. Emellett a kitűnő izotróp tulajdonságok mellett ez a forma a minimálisra csökkenti a szonda elektromágneses térre gyakorolt módosító hatását. A PMM EP-602 kis méretével (mindössze 53 mm) és 25 g-os súlyával egyedülálló felhasználási lehetőségeket kínál, például GTEM celláknál, járművekben vagy mérőkamrákban.
Az újratölthető gombelem formájú Li-Mn akkumulátor kiváló teljesítőképességgel rendelkezik, rendkívül hosszú élettartamú, minimális mértékű az önkisülése és a memória effektus.
Az akkumulátortöltő a csomag részét képezi, és teljesen feltöltött állapotban a szonda működési ideje akár a 80 órát is elérhet.
Akkumulátor csere esetén csupán egy a könnyen hozzáférhető fedelet kell eltávolítani. Nincs szükség a szonda újbóli kalibrációjára a gyártó által, ami a felhasználó számára időt és pénzt takarít meg.
A szonda üvegszálas kábelen (40 m hosszúságig rendelhető) kommunikál a számítógéppel. A számítógépes csatlakoztatás USB és RS-232 adapterrel történhet.
A felhasználóbarát szoftver a szondához tartozó szállítmány részét képezi, és lehetővé teszi a mérési paraméterek beállítását.
Egyidejűleg mutatja a mért értékeket az X-Y-Z tengelyen másodpercenként 22 mintavételezési sebességgel. Ennek köszönhetően gyors visszacsatolás biztosítható a nagyfrekvenciás erősítő teljesítményének szabályozásához.
További beállítási lehetőségek: csillapító szűrők, átlagérték képzése, mérési sebesség beállítása és frekvenciakiegyenlítés (amennyiben ismert a forrás). A szoftver lehetővé teszi a három tengely értékének külön-külön kijelzését, az összegzett értéket valamint a szonda hőmérsékletét is.
A mérési értékek szövegfájl formában hozzáférhetőek, illetve tárolhatóak pl. későbbi feldolgozás céljából. Meglevő rendszerbe történő integráláshoz a szükséges meghajtók és a kommunikációs parancsok rendelkezésre állnak.
Ezeknek a különleges tulajdonságainak köszönhetően a PMM EP-602 típusú új térerőmérő szonda tökéletesen alkalmas sugárzott zavartűrés vizsgálatokhoz például az autóiparban, a repülés és űrhajózás területén vagy katonai felhasználásra, ahol relatív magas térerősség előállítása szükséges.
Az EP-600 (0,14 - 140 V/m) és EP-601 (0,5 - 500 V/m) modell teljessé teszi a PMM térerő szondák családját. Igény esetén akkreditált hitelesítő tanúsítványt a Narda cég Cisano sul Nevai (Olaszország) akkreditált hitelesítő laboratóriuma biztosítja.

A Narda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény