FőoldalRendszerintegrátorTérerősségmérő műszerek az új ICNIRP-szabvány szerint
2012. március 23., péntek ::

Térerősségmérő műszerek az új ICNIRP-szabvány szerint

A Narda Safety Test Solutions cég mostantól az ICNIRP 2010 szabvány előírásainak megfelelő mérőműszereket is kínál kisfrekvenciájú elektromágneses tér méréséhez. Az Electric and Magnetic Field Analyzer EFA-300 készülékhez rendelkezésre áll egy ingyenes számítógépes program, amellyel az új határértékek letölthetők a készülékbe. Az Exposure Level Tester ELT-400 "ICNIRP 2010"-es önálló verzióként is elérhető. Az összes eddig forgalmazott szonda használható az új készülékhez

1998-ban nyilvánosságra hozta az ICNIRP - International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (Nemzetközi Bizottság a Nem-ionizáló Sugárzás Védelemről) - az "Expozíciós határértékek felállításáról szóló irányelvét az időben változó, (max. 300 GHz) frekvenciájú, elektromos, mágneses és elektromágneses terekre vonatkozóan", és az ebben meghatározott határértékek egy évtizeden keresztül érvényben voltak. A legújabb ismeretek alapján azonban szükségessé vált a határértékek módosítása a kisfrekvenciájú tartományban. Az ICNIRP ezeket az új értékeket figyelembe véve átdolgozta és 2010-ben nyilvánosságra hozta "Expozíciós határértékek felállításáról szóló irányelvét az időben változó elektromos és mágneses terekre vonatkozóan (1 Hz - 100 kHz)". Ezek az új határértékek lényegesen nagyobb mágneses térerősséget engednek meg bizonyos kisfrekvenciájú tartományokon belül, mégpedig a munkahelyi mágneses sugárzásterhelés (occupational) tekintetében éppúgy, mint a köz- és magánszférán belül (general public). Ezzel szemben a villamos térerősségre vonatkozó határértékek részben szigorodtak.


Annak ellenére, hogy az új határértékeket csak lassan veszik át a nemzeti helyi előírások, a Narda cég az új szabvány szerinti értékeknek megfelelő mérőeszközöket kínál. Azok az ügyfelek, akik most kívánnak méréstechnikai eszközökbe beruházni, a jövőbeni szabványoknak megfelelő expozícióméréseket is tudnak már végezni.

A Narda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény