FőoldalRendszerintegrátor80%-kal csökkentheti a biztonsági mentés működési költségeit
2012. február 17., péntek ::

80%-kal csökkentheti a biztonsági mentés működési költségeit

A Symantec új backup megközelítése egy merőben új stratégiát jelent a biztonsági mentés és helyreállítás modernizálásában. Ezek a folyamatok ugyanis szükségtelenül bonyolulttá és drágává váltak a szervezetek adatmennyiségének exponenciális növekedésével, így az adatok kezelése egyre nagyobb kihívást jelent a szervezeteknek

Az elmúlt 20 évben robbanásszerűen megnőtt az adatmennyiség, a virtualizáció széles körben elfogadottá vált és a szolgáltatási szint megállapodások (SLA-k) teljesítése szinte lehetetlenné vált. Ezek a kihívások hatással vannak a kisebb vállalkozásokra is, amelyek gyakran szembesülnek a biztonsági mentés bonyolultságával, és ez veszélyt jelent számukra egy esetleges katasztrófa esetén bekövetkező adatvesztésre is.

A Symantec 2011-es kis- és középvállalatok katasztrófa-helyreállítási felkészültségét vizsgáló felmérése szerint a kis- és középvállalatok nem kezelik kiemelten a katasztrófavédelmet, amíg nem tapasztalnak tényleges adatvesztést egy katasztrófa eredményeként. A válaszadók fele nem rendelkezik tervvel, 41 százalék pedig beismerte, hogy korábban sosem fordult elő, hogy összeállítottak volna katasztrófa-helyreállítási tervet. A felmérés kimutatta, hogy a felkészületlenség ára igen magas, a kis- és középvállalkozások esetében az üzleti életből való kivonást is eredményezheti.

A biztonsági mentés gyakorlatának hiányosságait a Symantec egy közelmúltban végzett kutatása is alátámasztja: Az eredmények azt mutatják, hogy a biztonsági mentés hagyományos megközelítése már nem működik, és életbevágóan fontos egy új módszer bevezetése:

  • A válaszadók 49 százaléka nem tud eleget tenni a szolgáltatási szint megállapodásoknak a túl sok adat miatt
  • A válaszadók 72 százaléka cserélne backup terméket, ha a sebesség megduplázódna
  • 28 százalék nyilatkozott úgy, hogy túl sok backup eszközzel rendelkeznek
  • A szervezetek átlagosan 4 backup megoldással rendelkeznek a fizikai rendszerek védelmére és hárommal a virtuális rendszerekére
  • A válaszadók 42 százaléka gondolja úgy, hogy a virtualizációs biztonsági mentés nem megfelelő, vagy nem működik tökéletesen
  • A válaszadók több, mint harmada (36 százalék) nem fogadna arra, hogy az adatok biztonsági másolatai 100 százalékban helyreállíthatóak

Összehasonlítva a hagyományos biztonsági mentéssel, a Symantec százszor gyorsabb mentést, könnyebb kezelést és egyszerűsített helyreállítást kínál arra az esetre, ha bekövetkezne a katasztrófa. Ezzel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jelentős költségmegtakarításokat érjenek el, miközben üzleti adataik nagyobb védelemet kapnak.

"A Symantec radikálisan új tervvel rendelkezik az adatvédelem modernizálására, amely a következő öt évben 80 százalékkal csökkentheti azokat a működési költségeket, amelyek a biztonsági mentéssel vannak kapcsolatban. A Symantec egy sor új megoldással rendelkezik, amelyeket kifejezetten a backup problémák kezelésére fejlesztettünk ki - a legösszetettebb vállalati adatközpontoktól, amelyek valódi lépcsőzetes helyreállítási stratégiát igényelnek, a legkisebb vállalkozásokig, amelyeknek szükségük van a backup nyújtotta helyreállítás biztonságára" - mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.

A Symantec új adatvédelmi megközelítésének kulcsfontosságú elemei a NetBackup 7.5 és a Backup Exec 2012 szoftver és felhő megoldások, amelyek célja, hogy a Symantec több, mint kétmillió backup ügyfelének ugyanolyan megoldást biztosítson a biztonsági mentéssel kapcsolatos problémákra, mint bármely vállalatnak a világ minden táján. A Symantec stratégiája a következő területekre összpontosít:

  • A Backup működési modelljének megváltoztatása: A Symantec stratégiája, hogy megtakarítsa a biztonsági mentés működési költségeinek 80 százalékát azáltal, hogy olyan integrált platformot biztosít, amely helyettesít több tipikusan biztonsági mentés alatt használt megoldást. Az új backup még tovább tudja faragni a költségeket a hagyományos megoldásoknál azáltal, hogy összekapcsolja a backup szoftvert és a deduplikációt egyetlen megoldássá egyetlen gyártó támogatásával, amely gyorsan bevezethető és könnyen kezelhető. A gyorsabb mentés érdekében a deduplikáció már a forrásoldalon megtörténik. A szoftverek és a készülékek felhőalapú backup megoldásokkal való kombinálása nagyobb választási lehetőséget és rugalmasságot biztosít az ügyfeleknek.
  • Áttörés a biztonsági mentésben: A NetBackup 7.5 százszor gyorsabb biztonsági mentést nyújt a hagyományos megközelítésekkel szemben, amely azt jelenti, hogy a szervezetek teljes biztonsági mentést hajthatnak verge nagyobb sebeséggel anélkül, hogy feláldoznák a helyreállíthatóságot annak érdekében, hogy megfeleljenek a kritikus szolgáltatási szinteknek. A program nem a teljes fájlrendszer átvizsgálásával keresi meg az utolsó mentés óta megváltozott fájlokat, hanem az indexfájlok összehasonlításából szűri ki a mentendő állományokat és itt történik a deduplikáció is.
  • A felesleg törlése: Sok szervezet túl sok ideig tartja meg a biztonsági másolatokat. Ha tudjuk, hogy mikor lehet törölni az adatokat, jelentősen csökkenthetnek a költségek és az IT részlegen lévő teher. A NetBackup-ban található új backup keresési lehetőségek megadják az IT-nak azt a lehetőséget, hogy szétválasszák a releváns információt jogi vagy megfelelési vizsgálat esetén, miközben a többi backup infrastruktúra egy tipikus 30-60-90 napos biztonsági mentési körön fut. A végtelen visszatartás egy végtelen felesleget okoz az informatikának, és végtelen jogi kockázatot. Így az új verziójú program a régebbi mentéseknek csak a belső struktúráját menti el és teszi kereshetővé, ezzel csökkentve a régi mentések tárhely igényét.
  • Pillanatfelvételek és a backup egyesítése: NetBackup nélkül a pillanatfelvétel csak egy pillanatfelvétel. A pillanatfelvétel a NetBackup-pal adatvédelem, kezelhetőség és helyreállíthatóság. A pillanatfelvételek és a backup egyesítése a NetBackup-ban a pillanatfelvételek gyorsaságát és a biztonsági mentés helyreállíthatóságát biztosítja.
  • Fizikai eszközök csökkentése: A Symantec NetBackup technológiájának segítségével a szervezetek modernizálhatják a katasztrófa-helyreállítási stratégiájukat és felhagyhatnak a fizikai szállítással. A Symantec NetBackup Auto Image Replication (AIR) lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megszüntessék a tárgyi eszközök nagy mennyiségét és rangsorolja azokat a fájlokat, amelyeket el lehet küldeni a hálózaton keresztül, miközben jelentősen csökken az emberi hiba esélye.
  • Virtuális és fizikai backup egyesítése: A Symantec szabadalmazott V-Ray technológiája csökkenti a virtualizáció körüli költségeket, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyetlen termékkel mélyebb betekintést kapjanak a VMware és Hyper-V gépeikbe virtuális mentéshez. Integrált NetBackup és Backup Exec-kel a V-Ray kiegyensúlyozott virtuális biztonsági mentést biztosít a backup viharok megszüntetésére, javítja a virtuális gép teljesítményét és csökkenti a tárhelyet azáltal, hogy deduplikálja az adatokat legyenek VMware, Hyper-C vagy fizikai szervereken, ami akár 90 százalékos tárhely csökkenést is eredményezhet. Ez a technológia felbontja és értelmezi a küldött backup fájlokat, ki tudja hagyni belőlük az üres blokkokat és képes az azonnali deduplikációra is és képes a fájlok egyedi visszatöltésére is.
  • Egy termék minden helyreállításhoz: A Symantec egy megoldást kínál az összes biztonsági mentéshez, legyenek azok akár szalagon, lemezen, fizikai vagy virtuális környezetben. A felhasználók helyreállíthatnak minden alkalmazást vagy rendszert egy virtuális gépbe, függetlenül a hardver meglététől. A helyreállítást fizikaiból virtuálisba most ingyenesen tartalmazza a Backup Exec, egyszerűsítve a katasztrófa-helyreállítást azáltal, hogy automatikusan készít egy virtuális gépet, amikor helyreállításra van szükség. Az új biztonsági mentés virtuális környezetbe (B2V) technológiája szintén elérhető, hogy felgyorsítsa a fizikai szerverekből virtuális szerverekbe történő költöztetést a biztonsági mentés folyamatában.
  • A komplexitás megszüntetése: A Backup Exec megszüntette a kezelés bonyolultságát azáltal, hogy egyszerűsítette a felhasználói felületet, egységesítette több millió felhasználó, irányelv és engedélyezésből származó betekintéseket. Ez lehetővé teszi az IT adminisztrátoroknak és a kis- és középvállalatok tulajdonosainak, hogy egy profi adatvédelmi stratégiát kapjanak anélkül, hogy backup szakemberré kellene válniuk.
  • Könnyű backup: A Symantec Backup Exec Small Business Edition biztosítja a kisebb vállalatoknak, hogy megfelelő adatvédelmet állítsanak fel kevesebb, mint 10 perc alatt három egyszerű lépésben. Ezenkívül a Symantec kiterjeszti a Backup Exec.cloud-ot Európában azoknak az ügyfeleknek, akik előnyben részesítik az egyszerű, automatikus és hosztolt biztonsági mentés megbízható, biztonságos megoldását.

A Symantec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény