FőoldalRendszerintegrátorKompakt jegy- és címkenyomtató a Citizentől
2012. január 26., csütörtök ::

Kompakt jegy- és címkenyomtató a Citizentől

A hazánkban elsősorban vonalkódnyomtatóiról ismert Citizen Systems bemutatta új, CL-S400DT ipari asztali berendezését, melyet elsősorban jegyértékesítési pontok számára fejlesztett ki költséghatékony és magas minőségű jegy- és címkenyomtatásra. A készülék a papírtekercsen kívül extra méretű és vastagságú hajtogatott médiára is képes nyomtatni, ezáltal különösen alkalmas például beszállókártyák, fesztivál-, koncert- és mozijegyek, valamint árucímkék, polccímkék és szállodai bónok előállítására

A CL-S400DT nyomtató külső papírtekercs-tartóval rendelkezik, de a címkéket, vignettákat és hajtogatott médiát a felhasználó a berendezés mögött is elhelyezheti, ahonnan a Citizen Hi-LiftM fémmechanizmusa lehetővé teszi az egyszerű betöltést. A környezetbarát, ENERGY STAR minősítésű készülék alvó és készenléti funkcióival a cégek mérsékelhetik az energiafogyasztást.

A nyomtató úgynevezett Cross-EmulationM funkciója automatikusan felismeri a szoftverkörnyezet kódnyelvezetét, így az sem okoz gondot, ha a készüléket más hálózathoz vagy alkalmazáshoz csatlakoztatjuk, például Zebráról Datamax szoftverkörnyezetre váltunk vagy fordítva. Az eszközt továbbá licencdíj-mentes BASIC parancsértelmezővel is felszerelték, így közvetlenül programozható és rajta a programok futtathatók.

A hosszú élettartamra tervezett, fémmechanikás készülék állítható nyomtatást kínál és akár 118 mm széles, 812 mm hosszúságú médiát is kezelni tud, 0,25 mm vastagságig. A tépő él mentén könnyen leszakíthatók a perforált részek, s a felhasználó munkáját támogatja az opcionális automatikus vágó és címkeleválasztó mechanizmus is, melyek segítségével a berendezés a címkéket és jegyeket levágja, illetve a vignettát eltávolítja a hordozó felületről.

A direkt termál nyomtatási technológiát alkalmazó, függőleges irányban nyíló készülék kis helyen is elfér és akár 150 mm/s sebességgel is képes nyomtatni. Az eszköz állítható médiaérzékelői lehetővé teszik a különleges alakú vagy fekete regisztrációs jelekkel ellátott címkék használatát is.

Az új Citizen CL-S400DT ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint a CL-S521 berendezés, viszont a papírtekercsen túl extra méretű és vastagságú hajtogatott papírkártyára is nyomtathatnak vele a cégek. Továbbá a CL-S400DT LCD vezérlőpanellel is rendelkezik, ugyanakkor nincsen fedele, ami megkönnyíti a kezelhetőséget.

16 MiB-os RAM és 4 MiB Flash memória áll rendelkezésre a képek, logók, betűtípusok és BASIC programok tárolására. A készülék soros és USB interfésszel rendelkezik, a távoli hozzáférést pedig párhuzamos, Ethernet és WLAN csatlakozási lehetőségek biztosítják.

A Citizen honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény