FőoldalRendszerintegrátorKulcsrakész megoldás: a Fujitsu megkönnyíti az átállást a virtuális asztali infrastruktúrára
2011. november 02., szerda ::

Kulcsrakész megoldás: a Fujitsu megkönnyíti az átállást a virtuális asztali infrastruktúrára

A Fujitsu bemutatta új megoldását, amely megkönnyíti a kis- és középvállalatok (KKV-k) átállását a virtuális asztali infrastruktúrára (Virtual Desktop Infrastructure, VDI). A folyamat egyszerűsítése érdekében a Fujitsu VDI csomagjai minden hardver- és szoftverelemet biztosítanak a PC- és noteszgép-alapú környezetek átalakításához

A VDI bevezetése mind a hardverek, mind pedig az IT-üzemeltetés terén megtakarítást kínál. Az új környezetben az adatokat a központi szerverre mentik, ami energiaköltséget takarít meg a hagyományos PC-alapú hálózatokhoz képest. Bár a VDI már bevált megoldás, sok kisebb cég a komplexitástól tartva még vonakodik a bevezetésétől.

A Fujitsu a viszonteladó partnerek és a végfelhasználó ügyfelek irányából érkező erősödő keresletre reagálva állította össze új VDI csomagjait, amelyek megkönnyítik az átállást a virtuális asztali infrastruktúrára. A Fujitsu VDI csomagjai kétféle méretben - max. 42 vagy max. 20 munkahely támogatására - rendelhetők. Mindkét csomag tartalmazza az optimalizált Fujitsu PRIMERGY TX200 S6 szerveret, valamint a hálózati interfészt biztosító, kijelzőbe integrált Fujitsu zéró klienseket. A csomagban a szerver kezeléséhez szükséges billentyűzet, egér és kijelző is megtalálható. A szoftverek előtelepített, futtatásra kész állapotban érkeznek a rendszeren.

A későbbi bővíthetőség érdekében a Fujitsu a host-szervereknél és switcheknél is elegendő tartalékkapacitást biztosít további Fujitsu zéró kliensek hozzáadásához. A Fujitsu opcionális hordozható zéró kliense (a meglévő asztali gépeket és noteszgépeket VDI host node-dá alakító plug-and-play USB memóriaeszköz) segítségével a vállalatok régi Windows-alapú PC-iket is felhasználhatják a VDI környezetben.

A VDI nagyobb rugalmasságot biztosít a végfelhasználóknak, hiszen a vállalati hálózatra csatlakozó bármely Fujitsu zéró kliensről elérhetik személyi asztali gépüket, akár távolról is. A teljesítmény ugyanolyan mint asztali vagy noteszgép használata esetén, de a kijelzőbe integrált Fujitsu zéró kliens jóval kevesebb hőt és zajt termel, ami előny a mozgalmas irodai környezetben.

Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős vezetője így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: "A VDI különösen alkalmas a kis- és középvállalatok igényeinek kielégítésére, de gyakran tartanak a komplexitásától. A Fujitsu új VDI csomagjai éppen erre reagálva egyszerűsítik az átállást azzal, hogy a VDI összes komponensét egy csomagban biztosítják: a központi szervertől a billentyűzeten és egéren át a hálózati és tápkábelekig."

Az induláshoz a vállalatoknak csak azt kell eldönteniük, hány VDI munkahelyet kívánnak telepíteni - a Fujitsu biztosít számukra minden egyéb feltételt, az opcionális telepítési és karbantartási szolgáltatásokat is beleértve.

A Fujitsu VDI csomagjai közvetlenül a Fujitsutól és SELECT partnereitől vásárolhatók meg az Európa kontinentális részét, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát átfogó CEMEA&I régióban. Áruk országonként eltér.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény